|

"HDP'liler ağzına barış sözünü almasın"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bilim, Sanati ve Teknoloji Bakanı Işık, Ankara saldırısı hakkında yaptıkları açıklamada müttefik ülkelerin tavırlarını değiştirmeleri gerektiğini belirtti. Bozdağ'ın HDP'lilere yönelik ağzılarına bir daha barış ve insanlar ölmesin sözünü almasınlar ifadeleri dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:12 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 08:44 - 19/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ankara saldırısı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara saldırısı ile ilgili olarak, "Çok önemli delillere ulaşıldığını biliyoruz" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, PKK ve PYD'nin terör örgütü olduğu vurgusunu yaparak, "Müttefiklerimizin bu yanlıştan dönmesini temenni ediyoruz" dedi.

"HDP'liler ağzına barış sözünü almasın"


Ankara saldırısına karşı TBMM'de hazırlanan ortak bildiriye imza atmayan HDP'yi Bozdağ "Parlamento milletin temsil edildiği bir yer. Milletin askerine ve devletine karşı sıkılmış kurşuna karşı birlikte olmak gerekir. Daha öncede imza atmamışlardır şimdi de HDP kendisinden bekleneni yapmıştır. Bir yandan barış diyeceksiniz diğer yandan terörü lanetlemeyeceksiniz. HDP terör örgütünün ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma çabası içindedir. Hükümet ve devlete yönelik eleştirilerinin milyonda birini terör örgütüne yapamamıştır. HDP'lilere diyorum ağzına bir daha barış ve insanlar ölmesin sözünü almayın" ifadeleri ile eleştirdi.



"Terörle sonuç almak mümkün olmamıştır"


Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Işık "Bu saldırıda hayatını kaybeden asker sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Terörün iç ve dış hedefleri oluyor. İçerde hedeflediklerine varamadılar bu birlik ve beraberliği bozmaya yönelik elem başarılı olamadı. Türkiye'nin bölgede güçsüzleştirilmesine yönelik amaç ise Türkiye'nin kabul edebileceği bir amaç değildir. Türkiye gerekli tedbirleri alıyor. PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak görmeyenler bir önce tavrını değiştirmeli. Terörle sonuç almak mümkün olmamıştır" dedi.



#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
#Ankara
8 yıl önce