|

HDP'nin ABD ziyaretinin nedeni belli oldu: Kongre kapatma davası konusunda Biden'ı inisiyatif almaya çağıracak

HDP'li Meral Danış Beştaş, Garo Paylan ve Hişyar Özsoy temmuz ayının başında ABD'ye ziyaret gerçekleştirmişti. Söz konusu temaslara ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Hişyar Özsoy, ABD Kongresi'nin partilerine yönelik kapatma davası konusunda Türk yargısını baskı altına almak için Başkan Joe Biden'ı inisiyatif almaya çağıracağını açıkladı.

20:33 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 21:11 - 27/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Garo Paylan - Meral Danış Beştaş - Hişyar Özsoy dört günlük ABD ziyareti sırasında Beyaz Saray'ın önünde poz vermişti.
Garo Paylan - Meral Danış Beştaş - Hişyar Özsoy dört günlük ABD ziyareti sırasında Beyaz Saray'ın önünde poz vermişti.

HDP heyeti, geçtiğimiz günlerde ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Meral Danış Beştaş, Garo Paylan ve parti sözcülerinden Hişyar Özsoy, dört gün boyunca ülkede temaslarda bulundu.

Ziyaret ile ilgili partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye ve Ortadoğu'daki gelişmelerle, Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alındığı ifade edildi. HDP heyetinin kimlerle görüştüğü ise açıklanmamıştı.

ABD'ye ziyaretin nedeni belli oldu: Biden'a 'HDP kapatılmasın' diyecekler

Hişyar Özsoy, terör örgütü PKK'ya yakın bir haber ajansına verdiği mülakatta, söz konusu ziyaretin nedenini açıkladı.

Özsoy, ziyaretin sebebinin HDP'ye açılan kapatma davası olduğunu ifade etti.

ABD Kongresi'nin mensuplarıyla bir araya geldiklerini belirten Özsoy, Kongre'nin partilerine yönelik kapatma davası konusunda Türk yargısına baskı yapmak için Biden'ı inisiyatif almaya çağıracağını belirtti.



HDP'li Özsoy konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • "Chris Murphy ve Bob Menendez ile görüştük. HDP'nin kapatılmasına dair spesifik sorular sordular. Detaylarını çok paylaşmayayım. Kongre bazı çalışmalar üzerinde duruyor. Kongre yakın dönemde Biden yönetimini özellikle HDP'nin kapatılması konusunda inisiyatif almaya davet edecek. Biz de yakın bir zamanda ABD'ye gidip, oraları ziyaret etmek istiyoruz. Senatonun dışişleri komiteleri bunu yönetime bildirecekler. Kongrenin bir ağırlığı söz konusu."

#HDP
#Meral Danış Beştaş
#Garo Paylan
#Hişyar Özsoy
#ABD
#ziyaret
#ABD Kongresi
#Joe Biden
#kapatma davası
3 yıl önce