|

HDP'nin desteği arkamızda

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu sahada HDP desteğini hissettiğini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:42 - 17/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

Bir televizyon kanalına konuşan İmamoğlu, bir İstanbul ittifakı kurmak istediğini belirterek şunları söyledi: “12 yıllık seçim tecrübem var. Hiç bu kadar derin, samimi, sahiplenme mesajı almadım. İnanılmaz kabul görüyorum. Yaptığımız araştırmalarda konsolidasyon görüyorum. Buna uygun olarak bir HDP’li desteği görüyorum. Çok yüksek bir oy alacağımı görüyorum.” Ardından da HDP ile bir işbirliği olmadığını iddia eden İmamoğlu, “Bizim HDP ile bir işbirliğimiz yok. Ama biz HDP’li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu bana. (HDP’nin aday çıkarmaması) Bu HDP’nin kurumsal bir refleksi” dedi.


HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise İmamoğlu ve CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’a tehdit gibi mesajlar yolladı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçildikleri takdirde, bunun HDP'lilerin oyları ile olacağını ifade eden Temelli şunları kaydetti:

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

  • "Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. O zaman şimdi yerel seçimlere gidiyorsak, biz bir hamle daha yaptık. Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir."


#​CHP
#Ekrem İmamoğlu
#HDP
5 yıl önce