|

HDP'nin maskeli iki yüzü

Siirt’te 6-7 Ekim olaylarında kütüphane yakan ve polise saldıran HDP’nin yüzü maskeli danışmanı Baki Taşçı, bu kez sözde barış yürüyüşünde ortaya çıktı. Taşçı’nın birbiriyle çelişen eylemleri, ‘HDP’nin iki yüzünü’ yeniden gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
11:16 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:27 - 8/08/2015 Cumartesi
Diğer

“Türkiye partisi olacağız” sloganıyla 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla 6-8 Ekim'de yapılan gösterilerde 50 kişi hayatını kaybetti.



O dönem olaylara yüzünde maskeyle katılan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın danışmanı Baki Taşçı, 6-8 Ekim olaylarının ardından uzun süre ortalıkta gözükmedi. Maskeli danışman, daha sonra PKK'nın sözde devrimci halk serhildanının başlatıldığı çağrıları üzerine bir ekip ile Siirt Belediye Başkanı Bakırhan'ın makamında toplantı yaparken görüntülenmişti.



Siirt'te 3 gün önce belediye öncülüğünde HDP, DBP, CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği söz de barış yürüyüşünde ise objektiflere tanıklar simalar yansıdı. Örgüt propagandasına dönüşen yürüyüşte ön saflarda yer alan maskeli danışmanın da arasında olduğu bazı kişilerin, 6-8 Ekim olaylarında polise taşla saldırıp, halk kütüphanesini yaktıkları ortaya çıktı. Baki Taşçı'nın aynı zamanda 6-8 Ekim olaylarını yönlendirdiği ve organize ettiği iddia edilen eski DTP İl Başkanı Abdurrahman Taşçı'nın kardeşi olduğu öğrenildi. 6-7 Ekim olayları sırasında Abdurrahman Taşçı'nın olayları durdurmak için kardeşiyle görüştüğü belirtildi.



Samimiyetsizlik!


Geçmişte kamu kurum ve kuruluşlarına saldıran, iş yerine zarar veren grupta yer alan Taşçı'nın, terör örgütleri PKK, DAEŞ ve DHKP-C'ye yönelik başlatılan operasyonların son bulması için “Silahlar Susun Barış Konuşsun” yürüyüşüne katılması ve ön safta yer alması samimiyetsizlik olarak yorumlandı. Baki Taşçı'nın çelişen eylemleri, “HDP'nin iki yüzünü” yeniden gözler önüne serdi.



Danışmanları KCK atadı


Star'ın haberine göre, terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın HDP milletvekilleri üzerindeki etkisi, danışmanların atanmasında da kendisini gösteriyor. KCK'nın seçimlerin ardından HDP'li 80 milletvekiline birer danışman ve şoför atadığı ifade edi



liyor. Milletvekillerinin talebi doğrultusunda alınan bazı danışmanların ise KCK'nın talebiyle işine son verildiği iddia ediliyor. KCK'nın böylece milletvekilleri üzerindeki kontrol mekanizmasını sağlamlaştırdığı vurgulanıyor.



Zergele köy değil, terör kampı!


Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik operasyonları durdurmak için harekete geçen bazı kesimler, sivillerin vurulduğu yalanıyla algı operasyonu yürütüyor. Sivillerin yaşadığı iddia edilen Zergele'nin teröristlerce saklanma ve geçiş alanı olarak kullanılan önemli bir kamp olduğu belirtiliyor.Geçmişte, kaçırılan bazı kamu görevlilerinin de bu kampta tutulduğu kaydediliyor. Ayrıca PKK'ya yeni katılan genç kızların da söz konusu kampta terör örgütü yöneticileriyle cinsel ilişkiye zorlandığı ifade ediliyor. Operasyon sırasında vadideki köyde de teröristlerin bulunduğu bilgisine rağmen Türk jetlerinin, herhangi bir sivilin hayatını kaybetmemesi için köye tek bir atış bile yapmadığına dikkat çekiliyor.



Kampta PJAK'lılar da var


Kampta sadece terör örgütü PKK değil İran'da faaliyet gösteren PJAK üyeleri de bulunuyor. Daha önceki operasyonlarda hedefler arasında yer almayan Zergele kampının vurulmasının teröristlerde büyük şaşkınlık yarattığı da belirtiliyor.



'PKK terörü son bulmalı'


İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, ülkesinin terörle mücadelede Türkiye'ye verdiği desteğin sürdüğünü vurguladı. Moore, “Kürt sorununu çözmek için başlatılan barış sürecinin kaldığı yerden devam edebilmesi için PKK'nın şiddet eylemlerine derhal son vermesi şart” değerlendirmesinde bulundu.



Uçakla asker taşınmasına önerge


HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'nda uçaklarla asker sevkiyatı yapıldığını ileri sürerek, ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Zeydan, havaalanında birçok eksiklik bulunduğunu ve bunun da risk oluşturduğunu ileri sürdü.



HDP'li vekiller canlı kalkan!


Ağrı Dağı'nın geçici güvenlik bölgesi ilan edilmesinden sonra başlayan operasyonlar HDP'nin son hedefi oldu. HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Iğdır Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkali HDP'li bazı yöneticiler operasyonların durdurulması için Ağrı Dağı'na çıkarak canlı kalkan eylemi başlattı. Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.



#hdp maske
#hdp danışman
#hdp siirt
9 yıl önce