|

HDP’yi deşifre etmemek için ikinci tur planı

Adaylık tartışmalarının devam ettiği Millet İttifakı cephesinde yeni formüller üzerinde duruluyor. İttifakta yer alan partilerin cumhurbaşkanlığı için ilk turda ayrı aday çıkartarak, seçimi ikinci tura bırakma planı yaptıkları belirtiliyor. Böylelikle ikinci turda tek aday üzerinde birleşilecek ve HDP ile yaptıkları işbirlikleri de deşifre olmayacak.

Nur Banu Aras
00:00 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 06:35 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu - Meral Akşener
Kemal Kılıçdaroğlu - Meral Akşener

Millet İttifakı’nda CHP-İYİ Parti ve HDP üçgeninde aday tartışması devam ederken, kulislerde yeni formüller konuşuluyor.

  • 2023 seçimlerine yaklaşırken Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda henüz net bir açıklama gelmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘çoklu aday’ önerisi getirirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ‘tek aday’ önerisinde bulunuyor. İttifakın gizli ortaklarından HDP ise, yaptığı açıklamalarla paydaşlarına aba altından sopa gösteriyor.

İLK TURDA AYRI ADAY

Kulislerde, adaylık karmaşası yaşayan Millet İttifakı’nın yeni bir formül üzerinde durduğu belirtiliyor. CHP, İYİ Parti ve HDP ilk turda ayrı ayrı aday çıkartarak seçimin ikinci tura kalması planı üzerinde duruyor.

İKİNCİ TURDA DİĞER ADAYLAR ÇEKİLECEK

  • Millet İttifakı ortakları bir partinin adayı üzerinde karar verecek ve ikinci turda diğer adaylar çekilerek tek bir adaya oy kullanılacak. Böylelikle HDP ile yaptıkları ortaklık yine resmiyet kazanmayacak.
#HDP
#Millet İttifakı
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
3 yıl önce