|

Hem gönlünde hem sırtında

Gaziantepli Fatma Bal, 7 yıl önce trafik kazasında engelli olan eşine kol kanat geriyor. Gerektiğinde eşini sırtında taşıyan Bal, “Evlenirken söz verdik. Hastalıkta ve sağlıkta ona bakacağım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Hem gönlünde hem sırtında...
Hem gönlünde hem sırtında...

Gaziantep'te yaşayan 4 çocuk annesi Fatma Bal, trafik kazası sonucu bedensel engeli olan eşi Abdullah Bal'ı gerektiğinde sırtında taşıyarak, vefasıyla çevresindekilerin takdirini topluyor. Şahinbey ilçesinde yaşayan, 3'ü evli 4 çocukları bulunan Abdullah (57) ve Fatma Bal (52) çiftinin yaşamları, 7 yıl önce Abdullah Bal'ın geçirdiği trafik kazasıyla değişti. Kaza sonucu bedensel engelli hale gelen Bal'ın en büyük destekçisi eşi Fatma Bal oldu. Eşine verdiği, “iyi günde, kötü günde kendisinin yanında olma sözünü” unutmayan Fatma Bal, giyinirken ya da tıraş olurken, her türlü kişisel ihtiyacını karşılamada yardımcı olduğu eşini gerektiğinde sırtında taşıyor. Fatma Bal, 35 yıllık evlilikleri boyunca çok mutlu olduklarını söylüyor. Eşinin her zaman yanında olduğunu söyleyen Bal, şunları kaydetti:







HER ZAMAN YANINDAYIM


“Bana sağlığında destek verince şimdi ben de kendisine destek veriyorum. Eşimi sırtımda taşımam zor oluyor. Bir yere gittiğimizde basamaklı oluyor. Taşımamdan dolayı da belimde bir sorun var. Onu canımdan çok seviyorum. İnsanlara tavsiyem, sakın ola eşlerini hor görmesinler. Eşinin zor günlerinde yanında olsunlar. Evlenirken birbirimize söz verdik. Sağlıkta ve hastalıkta ona bakacağım. Ölüme kadar yanındayım.”



Bir gün değil
her gün böyleyiz


Sevgilerini tek bir güne sığdırmayan Bal çifti, neşelerini her daim koruyor. Eşinin en büyük destekçisi olduğunu her seferinde dile getiren Abdullah Bal, şöyle diyor:“Ben kendisinden razıyım, Allah da ondan razı olsun. Allah bana böyle bir eş nasip etti, Birbirimizi seviyoruz. Bir gün değil her gün böyleyiz”






#Gaziantep
#Trafik kazası
7 yıl önce