|

Hem Ramazan'a hem çocuklara saygısızlık

Kuşadası Belediyesi'nin Ramazan şenlikleri kapsamında kız çocuklarına uygunsuz kıyafetler eşliğine dans gösterisi yaptırması büyük tepki topladı. Sosyal medya üzerinden belediyenin etkinliğini saygısızca bulan vatandaşlar, kız çocuklarının bu tip organizasyonlarla teşhir edilmesini kınadı.

Yeni Şafak ve
17:17 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:22 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Kuşadası Belediyesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor.
Kuşadası Belediyesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor.

Modernlik adı altında fütursuzca atılan adımlara bir yenisi de Kuşadası Belediyesi tarafından eklendi. CHPli Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen sözde Ramazan şenliklerinde, kız çocuklarına uygunsuz kıyafet giydirilerek dans gösterisi düzenlendi. Vatandaşlar kız çocuklarının böyle bir olaya alet edilmesini tepkiyle karşılarken, Ramazan'ın ruhuyla dalga geçen CHPli Kuşadası Belediyesi'ni de kınadı.



YAŞANANLAR İSTİSMARDIR


Ortaya çıkan fotoğrafların çocuk psikolojisini olumsuz etkilediğini anlatan Psikolog Betül Çoban, "Bu durum çocuk gelişimi açısından büyük sorun oluşturuyor. Şenlik adı altında yapılan bu tür gösterilerin aslında ciddi bir istismar örneğidir. Çıplaklık, cinsellik giderek normal hale getirilerek çocukların hem zihinsel, hem fiziksel hem de duygusal gelişimleri çok zorlu süreçlere sokuyor” dedi. Cinsel istismarın ülkemizde sıkça gündeme geldiğini belirten Çoban, "Çocukların bu tarz kıyafetlerle sahnede teşhir edilmesiyle çocuklara aslında 'sizin bedeniniz insanların eğlenmesi için sunulmakta, siz ve bedeniniz bunun için buradasınız' alt mesajı veriliyor. Bu tarz yanlış mesajlar yüzünden maalesef büyük dikkatle büyüttüğümüz evlatlarımızı eğlence adı altında var gücümüzle sakındığımız tablolara kendi ellerimizle yerleştiriyoruz" şeklinde konuştu.



BELEDİYE: "KASITLI YAPMADIK"


Etkinlik adeta sosyal tepkiye dönüşünce Kuşadası Belediyesi geri adım atarak açıklama yapmak zorunda kaldı. Sosyal medyayı ayağa kaldıran dans gösterisi fotoğraflarının, 6 Haziran tarihinde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında yapılan bisiklet turunun ardından gerçekleşen ödül töreninde çekildiğini öne süren Belediye, "Bu dans grubu Türkiye Dans Federasyonu tarafından düzenlenen dans yarışmasına, Kuşadası'ndan katılarak birinci olan kulüp üyelerinden oluşmaktadır. Kulüp üyelerinin kupa sevincini Kuşadalılarla paylaşmak amacıyla yaptıkları dans gösterisinin Ramazan eğlenceleriyle ilişkisi yoktur" dedi. Açıklamada, "Sahne saat 10'dan sonra başlayacak olan Ramazan eğlenceleri için önceden düzenlendiğinden ortaya böyle bir görüntü çıkmıştır" denildi.



#Kuşadası
#Ramazan
8 yıl önce