|

'Her yeri çökerttiler, Türkiye'yi çökertemdiler'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Yusuf Kaplan, Türkiye'ye yönelik olarak yapılanlar karşısında dik durulacağını ama teyakkuzun elden bırakılmaması gerektiğini yazdı. Özlem Albayrak, Hasan Öztürk, Faruk Beşer ve Hatice Karahan da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
09:10 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 06:25 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
Özlem Albayrak,Faruk Beşer, Yusuf Kaplan, Hasan Öztürk ve Hatice Karahan.
Özlem Albayrak,Faruk Beşer, Yusuf Kaplan, Hasan Öztürk ve Hatice Karahan.

Yusuf Kaplan, Özlem Albayrak, Hasan Öztürk, Faruk Beşer ve Hatice Karahan'ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:






Tek çıkış yolu İslam Birliği

Batılılar, terörü kullanarak ülkede önce sosyal bir kaos çıkarmak, ardından ülkeyi siyasî istikrarsızlığa sürüklemek ve sonra da ekonomiyi çökertmek istiyorlar.




Şunu bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor:




Son on yılda Ukrayna'yı, Gürcistan'ı çökerttiler.



Arap dünyasını felç ettiler.




Afganistan'ı, Pakistan'ı hadım ettiler.




Arap yarımadasını, özellikle de Türkiye'nin güneyini cehenneme çevirdiler!





Avrupa, mültecileri halının altına süpürmek istedi

Haberi biliyorsunuz, Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasına yönelik tasarıyı kabul etti. Bu kararın hukuki bir yaptırımı yok elbette, ama bir mesaj içerdiği ve siyasi bir yönü olduğu kesin.




Bu karar, bana kalırsa AB'nin Türkiye'ye her fırsatta sallamayı alışkanlık haline getirmiş olduğu “akıllı ol” parmaklarından sadece sonuncusuydu. Uzun bir süredir AB'ye girme umudunu kaybetmiş, kapıda bekletilmekten çok sıkılmış ve yönünü Doğu'ya çevirmiş olan Türkiye'ye, “O'na gideceksen, beni unutabilirsin” uyarısıydı.




AB terörün hamisi olduğunu tescilledi

Baştan söyleyelim ve tekrar olsun…




İtirafçıların beyanları üzerinden oluşturulacak iddianameler, FETÖ'nün lehine olacaktır.




Sadece itirafçıların itiraflarıyla değil diğer delil ve iddialarla birlikte iddianameler hazırlanmalıdır. Yoksa yılan hikayesine dönecek ve sonunda ucu uzanması gereken yerlere uzanmadan bitecek bir yargılama ile karşı karşıya kalabiliriz.




Ve sonuçta FETÖ'nün tasfiyesi değil kurtarılmasıyla karşı karşıya kalabiliriz.




Çünkü, yargılandıkları yasaları ve o yasaların boşluklarını bilen bir yapı ile karşı karşıyayız.




Irkçılık taassubu biraz daha açılmaya muhtaç

Kuranıkerim ümmet ifadesini kullandığı yerlerde ondan hangi özelliklerle söz ediyorsa bu özellikleri ümmeti ümmet yapan özellikler olarak görebiliriz. Şöyle buyruluyor:




“Siz insanlık için yaratılan en hayırlı ümmetsiniz; marufu emreder, münkeri yasaklarsınız, Allah'a iman edersiniz…”. Maruf, dinin ve aklıselimin iyi dediği, münker ise yine bu ikisinin kötü saydığı şeylerdir. O halde ümmetin oluşmasındaki ilk merhale, onu oluşturacak müminlerin iyilikleri anlatıp emretmede, kötülükleri tanıtıp yasaklamada duyarlı olmalarıdır. Bireysellik, vurdumduymazlık, bana ne, sana ne demek bu ümmetin fertlerinde olmaması gereken huylardır. Bu durum elbette iyinin ve kötünün bilinmesini de gerektirir. Böylece bu ayetten ümmet için üç temel özellik belirlemiş oluruz: Allah'a iman, marufu emretme ve münkeri yasaklama.





Bandın ortasına küçük bir dokunuş yapan…

“Trump'lı Yeni Dünya” serime bir es vermek durumundayım. Nitekim yine Trump'ın sürüklediği bir dalgayla birlikte, piyasaların bünyesi fena halde hırpalanmakta ve ne yazık ki, Türkiye de bundan nasibini alıyor. İşte 8 Kasım'dan bu yana izleyip görüyoruz, detaylarıyla mütemadiyen yorumluyoruz.




Bugünkü yazımda Trump'lı yeni dönem şemsiyesinin altındaki Türkiye özeline inmek istememin başlıca nedeni, TCMB'nin dün açıkladığı faiz kararı. Bir diğeri ise, bizler tam bu kararı yorumlarken ve piyasalara etkilerini görmeye çalışırken Avrupa tarafından uçup gelen haberler.





#Yusuf Kaplan
#Özlem Albayrak
#Hasan Öztürk
#Faruk Beşer
#Hatice Karahan
7 yıl önce