|

Hesapları bozuldu

AK Parti ve MHP’nin yeniden masaya oturması MHP’li belediyeleri gözüne kestiren İYİ Parti’nin hesaplarını bozdu. İYİ Parti şimdi de CHP’nin desteğiyle yüzde 100 kazanacağı illere gözünü dikti. Ancak CHP İYİ Parti’nin bu talebine sıcak bakmıyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 02:55 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

31 Mart için iş birliği planları yapan Millet İttifakı, arayışlarına devam ediyor. CHP ve İYİ Parti arasında devam eden görüşmeler de karşılıklı atılan adımlar Cumhur İttifakı’ndan gelen haberlere göre şekilleniyor.

SON HAMLE PLANLARI DEĞİŞTİRDİ

Siyasetteki son hamleler özellikle İYİ Parti’nin planlarını değiştirdi. İlk seçim sınavını geçmek isteyen İYİ Parti, CHP ile görüşmelerde yönetimi MHP'nin elinde olan illere odaklanmıştı. Özellikle Adana, Mersin, Manisa, Isparta, Bartın ve Karabük'ü alacak şekilde seçimlerde CHP’den destek gelmesini tartışmaya açmıştı. İYİ Parti'nin AK Parti-MHP iş birliği ile bu illerde şansı kalmadı. İYİ Parti bu sefer, CHP'nin desteğiyle yüzde 100 kazanacağı illerde ittifak yapmayı gündemine aldı.

2+1 FORMÜLÜNÜ MASAYA KOYACAK

Edinilen bilgilere göre İYİ Parti, bu pazarlıkta 24 Haziran seçim sonuçlarını olası işbirliğinde referans alacak. Bu şekilde adaylık paylaşımında 2+1 formülünü masaya getirmeye hazırlanan İYİ Parti’nin bu yaklaşımına CHP’nin nasıl tepki vereceğini pazarlık süreci gösterecek.

İYİ PARTİ MHP KALELERİNDE ISRARCI

CHP'nin yarısı kadar oy aldığını iddia eden İYİ Parti bunu hatırlatarak büyükşehirler için pazarlık yapacak. İYİ Parti kıran kırana geçecek pazarlıklarda İstanbul, Ankara İzmir'den birinde adayını görmek istiyor. Bu süreçte üç büyükşehir dışında İYİ Parti’nin CHP’nin de güçlü olduğu Yalova, Çanakkale, Edirne, Zonguldak, Kırklareli gibi illeri de masaya getireceği belirtiliyor.

#CHP
#İYİ Parti
#MHP
5 yıl önce