|

Hiçbir odak ittifakı çatlatamaz

MHP Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının Tayyip Erdoğan olduğunu tekrarlayıp, “Sırtımızdaki kamburlardan, içimizdeki safralardan kurtulduk. Hiçbir odak, mahfil, güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakı'nı çatlatamayacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Monday
Güncelleme: 02:24 - 19/03/2018 Monday
Yeni Şafak
​MHP’nin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda, Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi.
​MHP’nin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda, Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi.

MHP Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen Devlet Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yinelerken “Hiçbir odak Cumhur İttifakı'nı çatlatamayacaktır” dedi. CHP’yi Çiftlikbank’a benzeterek sert eleştiriler yönelten Bahçeli, “Sırtımızdaki kamburlardan kurtulduk” diyerek de partiden ayrılanlara yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nda “Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakı'nı çatlatamayacaktır” dedi.

OYUNLARI BOZDUK

Konuşmasında, kongre sürecine atıfta bulunan Bahçeli, “Sabırla, akılla, cesaretle, dirayetle iki yılı aşan bir süreyi geride bırakıp 18 Mart 2018’e geldik mi? Geldik. Siz söyleyiniz; sözümüzü milim ödün vermeden tuttuk mu? Evet. Kurultay bezirgânlarından, sırtımızdaki kamburlardan, içimizdeki safralardan kurtulduk mu? Evet” dedi. Bahçeli, kurultaya gelesiye kadar ne kadar kepazelik, ihanet, skandal, travma varsa maruz kaldıklarını bildirdi. Bahçeli, “Hamd olsun hepsinden alnımızın akıyla çıktık, oyunları tümden bozduk” dedi. Bahçeli, Hem MHP, hem de partisiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel kuşatmaya alındığını da söyledi.

ÇİFTLİKBANK BENZETMESİ

Şu anda CHP’nin ele geçirilmiş olduğunu, kontrol ve denetiminin Türkiye karşıtı mihraklara geçtiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu CHP ki FETÖ’nün yörüngesindedir, PKK’nın hizasındadır, PYD’nin emeline hizmetle meşguldür. Çiftlikbank dolandırıcılığıyla CHP’nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır. Anamuhalefet, anavatana ihanet içindedir.”

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: “CHP’nin Çin malı başbakanlık teklifini kabul etmiş olsaydık, HDP’yi yanımıza yöremize kazara alıp FETÖ’nün tuzağına düşseydik, bilinsin ki Türkiye iç savaşa sürüklenecek, bekamız hepten, tümden çökecek, çürüyecekti. Bizim ülkülerimizin fiyatı yoktur. Bizim davamızın bedeli yoktur. Ederi bir dolar olan şerefsizlere verilecek ne bir karış toprağımız ne de bir tek insanımız vardır.”

DÜŞMAN ÇATLATMAKTADIR

Konuşması sırasında salondakilere, “Cumhur İttifakı’na destek veriyor musunuz? Beka birlikteliğine her şartta sahip çıkıyor musunuz?” sorularını yönelten Bahçeli, “evet” karşılığını aldıktan sonra şunları söyledi: “İşte Milliyetçi-Ülkücü irade, işte kahramanca duruş, işte milli bekanın daimi savunucuları cesaretleriyle düşman çatlatmaktadır” ifadesini kullandı. Bahçeli, şunları kaydetti:

ADAYIMIZ ERDOĞAN

“Tüm hazırlıklarımız ittifakın ilke ve esaslarına göre planlanıp uygulanacaktır. Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük Cumhur İttifakı'nı çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, ‘geçmişte sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti’ diyenler, ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacaklardır.”


45 yeni isim

MHP’nin kurultayında parti organları da belirlendi. Bahçeli’nin 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesinde dört sürpriz yaşandı. Mevcut divan üyelerinden teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Mehmet Günal, Ahmet Kenan Tanrıkulu liste dışı kaldı. Bahçeli’nin listesinden MYK’ya boş üyeliklerle beraber 45 yeni isim girdi. Mevcut MYK’dan 42 isim liste dışı kaldı. Mevcut MYK’da 6 olan kadın sayısı 10’a çıktı. Ancak mevcut MYK’dan 3 kadın liste dışı kalırken 7 yeni isim ilk kez MYK’ya girdi. Bahçeli, MYK’da yer alan 11 milletvekilini yeni yönetime almadı. 9 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu’nda ise Başkan Yücel Bulut dahil üç kişi liste dışında kaldı.

9. kez genel başkan

MHP’nin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda, Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi. “Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka” temasıyla düzenlenen kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, divan başkanlığına seçildi. MHP kurultaylarında şimdiye kadar farklı isimler divan başkanlığı yaparken, Semih Yalçın bu görevi ikinci kez üstlendi. Yalçın, Bahçeli’nin, salonda hazır bulunan bin 176 delegenin tamamının imzasıyla genel başkanlığa tek aday gösterildiğini duyurdu. Bahçeli, kullanılan bin 169 oyun, geçerli olan bin 167’sinin tamamını alarak 9. kez Genel Başkanlığa seçildi. Bahçeli,kurultaya özel nazar dualı yüzük taktı.

  • Takdirle karşılıyorum
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP’nin kurultayına mesaj gönderdi. MHP’nin ülkenin menfaatlerini siyasi farklılıkların üzerinde tutan tavrını daima takdirle karşıladığının altını çizen Erdoğan, “Bu yeni süreç, 2019 seçimlerine yönelik başlatılan Cumhur İttifakı ile bir adım daha öteye taşınmıştır. 2019 seçimleri ve seçimde ortaya konulacak birlik ve beraberlik ruhu ülkemizin 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda yapması gereken atılımlar bakımından da son derece önemlidir.” Erdoğan’ın mesajı salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Erdoğan, daha sonra Genel Başkanlığa yeniden seçilen Devlet Bahçeli’yi tebrik etti.
#Devlet Bahçeli
#​MHP
#Recep Tayyip Erdoğan
6 years ago
default-profile-img