|

Hırsızlık barınağına gece baskını

İstanbul'da işledikleri suçlar yüzünden 2006dan beri aranan oto hırsızları, saklandıkları ormanlık alanda helikopter destekli operasyonla gözaltına alında. Film gibi baskın polis kamerasıyla görüntülendi.

Yeni Şafak
12:18 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:21 - 23/12/2014 Salı
DHA

İstanbulda 2006-2009 yılları arasında meydana gelen oto hırsızlık olayları üzerine başlatılan soruşturmada polis, çete lideri Yüksel K. ve adamlarının peşine düşmüştü. Ancak birbiri ardına yapılan operasyonlardan son anda kaçmayı başaran şüpheliler bugüne kadar yakalanamamıştı.


Asayiş şube müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, hakkında 12 ayrı yakalama kararı bulunan Yüksel K. ve adamlarının Sultanbeyli'de ormanlık alanda saklandıklarını tespit etti. Bunun üzerine operasyon kararı alındı. Şüphelilerin kaçmaması için son derece detaylı bir planlama yapıldı.


Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopterinin desteğiyle ormanlık alanda gece baskını yapıldı. 9 yıldır aranan Yüksel K., Sami T., Kadir H., Saliha D., Yusuf İ. ve Ufuk K., kaldıkları barınakta gözaltına alındı.


Yapılan aramalarda bir pompalı tüfek, sahte ehliyet ve nüfus cüzdanları ele geçirildi. Ayrıca, depo olarak kullanılan bir bölümde parçalanmış otomobillere ait parçalar bulundu.


Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 3ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen, Yüksel K., tutuklanırken, Sami T., 50 bin TL kefaletle, Kadir H., ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.


Polis kamerası, ormanlık alana yapılan film gibi operasyonu saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde çelik yelekli özel harekat polislerinin şüphelilerin kaldığı kampa baskın yaptığı sırada, polis helikopterinin de operasyona destek verdiği görülüyor.

 
#istanbul
#operasyon
#oto hırsızlığı
#barınak
#baskın
9 yıl önce