|

Hopa'da şiddetli yağış tekrar başladı

Hopa'da şiddetli yağış öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Cadde ve sokakları göle çeviren yağışın yol açtığı tahribattan korunmaya çalışan vatandaşlar, binaların altına sığınmaya çalıştı.

Yeni Şafak
16:18 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:22 - 26/08/2015 Çarşamba
DHA

Meteorolojinin uyarısının ardından Hopa ilçe merkezinde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara aşırı yağış uyarısı anonsu yapıldı. Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış cadde ve sokakları yeniden göle çevirdi. Bölgede yağış sürerken vatandaşlar Kaymakamlık binası ile çevredeki binaların altına sığınmaya çalıştı.



Akut seferber oldu


Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan afetlerinin ilk gününden itibaren arama ve kurtarma çalışmalarını yürüten Rize AKUT ekibi, yıkılan 4 katlı binanın enkazı altında kalan ve hayatını kaybeden Nermin Demir'in cesedini güçlükle çıkardı. AKUT ekipleri, arama ve kurtarma çalışmalarını kayda aldığı görüntüleri DHA ile paylaştı. Görüntülerde ekiplerin zor şartlar altında mahsur kalanları kurtarmaya çalıştıkları gözlendi.



Sel ve heyelan uydudan görüntülendi


Artvin'deki sel ve heyelan RASAT uydusuyla görüntülendi. Arhavi ilçesinde etkili olan yağışların yol açtığı hasarlar RASAT uydusuyla çekilen fotoğraflara yansıdı.


#Artvin
#Hopa
#sel
#yağış
9 yıl önce