|

Humeyni'nin ilk kurbanları İran halkıdır

Suudi Arabistan Prensi Turki el-Faysal Paris'te düzenlenen İran muhalefeti toplantısına katıldı. Prens Faysal, İran Devrimi lideri Ayetullah Humeyni'nin ve onun ardından gelen yöneticilerin İran'daki devrimi dünyanın başka yerlerine yaymaya çalıştığını söyleyerek "Humeyni'nin ilk kurbanları İran halkıdır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:08 - 10/07/2016 Pazar
Güncelleme: 09:15 - 10/07/2016 Pazar
AA

Suudi Arabistan Prensi Turki el-Faysal Paris'te düzenlenen İran muhalefeti toplantısına katıldı.



İran muhalefetinin Bourget Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantısında konuşan Kral Faysal Araştırma ve İslami Çalışmalar Merkezi Başkanı ve Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Faysal, İran Devrimi lideri Ayetullah Humeyni'nin ve onun ardından gelen yöneticilerin İran'daki devrimi dünyanın başka yerlerine yaymaya çalıştığını söyledi.



Diğer taraftan devrimden sonra İran'ın kendini soyutlayan bir politika yürüttüğüne dikkati çeken Faysal, bu otoriter ve totaliter ideolojiye sadece siyasi aktivistler değil ülkedeki etnik ve dini azınlıkların da karşı çıktığını ifade etti.



Arapların her zaman İran halkına saygı duyduğunu dile getiren Faysal, "Humeyni'nin ilk kurbanları İran halkıdır." dedi.



Suudi Prens'in konuşması salondakiler tarafından yoğun şekilde alkışlandı.



Toplantıda konuşan İran rejimi karşıtı Özgür İran Hareketi lideri ve İran Direnişi Ulusal Konseyi Başkanı Meryem Rajavi ise, İran rejimine direnenlerin sayısının ve etkisinin gittikçe arttığını belirtti.



İran'da kötüleşen duruma karşı tek çözümün rejim değişikliği olduğunu ifade eden Rajavi, "İran, Suriye rejiminin katliamlarını destekleyerek içerideki başarısızlığını örtmeye çalışıyor." dedi.



Etkinliğe diğer bazı Arap ve uluslararası davetliler de katıldı.



#Turki el-Faysal
#İran
#Paris
#Suudi Arabistan
8 yıl önce