|

İbrahim Karagül Sosyal Yorum'da: ABD'ye tarihi resti Türkiye çekmiştir

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya canlı yayınında izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Karagül, İstanbul Zirvesi ve sonrasında yaşanan 'Kudüs' tartışmaları için "ABD'ye tarihi resti Türkiye çekmiştir" dedi.Suudi Arabistan ve BAE'nin genç veliaht prenslerinin politikalarının tehlikesine işaret eden Karagül, "Suudi Arabistan'ı parçalayacaklar. Savaşı İslam'ın kalbine çağırıyorlar. Arap olmayan Müslüman dünya oyunu bozacak. Yakınlaşma başlıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:26 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:35 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik-Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik-Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Facebook, Twitter ve Instagram'dan yapılan canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Karagül, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerden Avrupa'da meydana gelen olaylara birçok kritik izleyicilerden gelen sorular ışığında analiz etti.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunumuyla Sosyal Yorum yayında önemli açıklamalarda bulundu.


Karagül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Operasyonu Suudi Arabistan üzerinden yürütüyorlar.
İhaleyi BAE üzerinden almışlar
. İlk başta İran karşıtlığı olarak karşıladık. Şimdi Türkiye karşıtı gruplara destek veriliyor.
İran'la savaşta Araplar kaybeder.
Arap liderler ve rejimler kaybediyor. Ortadoğu'da proje BAE tarafından tezgahlanıyor. Arap liderlerin yüzünden Arap devletleri parçalanıyor.
Hedefleri Türkiye

Anadolu'dan yeni bir direnişin yükselmesinden korkuyorlar. Hedefleri Türkiye. İslamı Araplaştırmaya çalışıyorlar, Arap milliyetçiliği oluşturdular. Hedef ise Türkiye. 1. Dünya Savaşı'nda ana cephe neresiyse, şuanda da odur. Osmanlı'ya ihanet edenler, yine aynı saftadır. Tablo hiç değişmiyor.

Türkiye meydan okudu

Kudüs kararıyla Türkiye meydan okudu. Türkiye üstün. Kudüs güç hesaplaşmasıdır. İstanbul Zirvesi'nin en önemli sonucu, Müslüman ülkelerin ABD'ye meydan okumasıdır.

ABD'nin nasıl savrulduğunu, örgüt devleti gibi hareket ettiğini görüyoruz. Bu akşam BM Genel Kurulu var. ABD tek başına kalmıştı. Bugün de aynısı olacaktır. ABD'yi kendi sistemik çatışmaları içinde boğacaklar. Bu bir devletin acziyetidir.


Kudüs, İsrail'in işgali altında. Ama inanılmaz baskı uygulanıyor İsrail'e. Yeni prenslerin İslam diye bir dertleri yok. Kuşatmayı Filistin'den başlattılar. İkinci aşamaları da çıkacaktır. BAE, sadece Arap olarak bakıyorlar. Arap dünyasına kurulan çok büyük bir tuzak var. Suudi Arabistan'ı parçalayacaklar. Savaşı İslam'ın kalbine çağırıyorlar.
Arap olmayan Müslüman dünya oyunu bozacak.
Yakınlaşma başlıyor. ABD'ye karşı mesafe koyuyorlar. Türkiye'den Endonezya'ya kadar. Pakistan da dahil. Bu hat, Müslüman dünyanın makus tarihini değiştirebilecek bir hat.

Türkiye'nin Mısır'la ilişkilerini düzeltmesi lazım. Mısır'ı o eksenden çekmek lazım. Kökenleri güçlü bir yapı. Dahlan'ın operasyon merkezi olmaktan çıkarılması lazım. 2018 siyasi tarihimizin en kritik yılı olacaktır.

'Fahreddin Paşa' çağrısı

Fahreddin Paşa değil de İngilizler mi alacaktı. BAE'nin derdi 'neden Londra'de değil de İstanbul'da?'. Kutsal emanet dertleri yok. Tarih buradan doğdu. O emanetler Londra'da olacaktı onun hazımsızlığı var.

Lise öğrencilerine Fahreddin Paşa'yı okutmamız lazım. Yakın tarihi, siyasal tarihi anlatmamız lazım. Medine Müdafaası okutulmalı. Teşvik edilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı okutmalı. STK'lar da aynı şekilde teşvikte bulunmalı.

Filistinli çocuklar

Filistin'in İsrail askerlerine karşı gelen çocuklar sembol oldu. Onları gündemde tutmamız lazım. Kahraman çocukları içeri alıyorlar. Çocukların acısı üzerinden Filistinlileri dizginlemeye çalışacaklar. Biz de sembol çocukları unutmamamız lazım."



#İbrahim Karagül
#Ersin Çelik
6 yıl önce