|

İbrahim Karagül: Trump'ı vatana ihanetle suçlayacaklar

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde ABD Başkanı Trump'a yöneltilen eleştirilere ilişkin Karagül, "Trump'ı vatana ihanetle, Rus casusu olmakla suçlayacaklar" dedi.

Yeni Şafak
22:10 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:51 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

"Artık terör örgütleri yerel değil çokuluslular. Son zamanlarda terör saldırılarının şekli çeşitlenmeye başladı. Artık sivil yöntemlerle sivillere saldırı yapıyorlar. Terör örgütleri artık organizasyona ihtiyaç duymadan bireysel eylemler gerçekleştirebiliyor. Terör, istihbarat örgütlerinden bağımsız var olamaz.

"Trump'ı Rus casusu olmakla suçlayacaklar"

İlk defa Trump döneminde ABD'nin Suriye politikası netleşmeye başladı. Trump'ı vatana ihanetle, Rus casusu olmakla suçlayacaklar. Çin ve Rusya gibi merkez ülkeler ABD'ye güvenlerini kaybetti.

"ABD yerleşik sistemi Trump'a yenilebilir"

Dünya, ABD'yi sınırlandırmaya başladı. ABD'deki iç politika hesaplaşması çirkinleşecek gibi duruyor. Trump'ı evcilleştirmenin zor olduğunu gördüler. ABD yerleşik sistemi, Trump'ı evcilleştirmek isterken ona yenilebilir. Trump’ın yerleşik sistemle savaşı bir süre daha devam edecek. Sonuçları küresel olacak bir ABD iç savaşı izliyoruz şu anda.


PKK’lılar ve FETÖ’cüler, Türkiye’den Batılı misyonlar tarafından kaçırıldılar.

"Türkiye'yi yönetemezler"

Atlantik hattı artık Türkiye'yi yönetemez. Atlantik hattının Çin'e karşı yapabileceği hiçbir şey yok. Şu anda, ABD, Rusya, hatta ulusal statüko dahil hiçbir ülke Çin’e ters gidemez. Sadece ikna etmeye çalışırlar.

"Almanya'da şekillendi"

Küresel müesses nizam, 15 Temmuz’daki açık müdahalede Türk halkına yenildi. 'Hayır' cephesi Türkiye'de değil, Almanya'da şekillendi. Almanya, Türkiye karşıtlarını koruma alanına dönüştü. Almanya ve Avusturya istihbaratı, bazı terör örgütlerini bizzat yönetiyor. Türkiye ve Almanya’nın bölgeye bakışı ayrışıyor. Bu ayrışma devam edecek. Kıta Avrupa’sının Türkiye ile ilişkileri, Türkiye’nin dünyaya bakışını değiştirmesiyle bozulmaya başladı."


#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce