|

İbrahim Karagül: Türkiye PKK ile değil ABD ile savaşıyor

Afrin Özel; Türkiye’nin sınır hattından çok özel bir yayınla ekrana geliyor, Afrin cephesindeki tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına Hatay’dan izleyiciye aktarıyor.Canlı yayına katılan İbrahim Karagül, "PKK'nın işgal ettiği toprakları geri alıp onları kendi sahiplerine veriyoruz. Ancak karşımızda PKK yok, proje PKK'nın projesi değil, proje ABD'nin projesi. 15 Temmuz'u kim planladıysa karşımızdaki düşman odur" dedi.Karagül "Afrin Operasyonu ile ABD'nin projeleri bozuldu. ABD Fırat'ın doğusunu kurtarmaya çalışıyor. Türkiye'yi Afrin'de de Münbiç'te de durduramayacaklar. Bizim asıl büyük kavgamız Fırat'ın doğusunda başlayacak. Asıl kıyamet orada başlayacak. ABD kuzeyden çekiliyor. ABD, BAE-Mısır eksenine çekiliyor." dedi.

Yeni Şafak
20:43 - 12/02/2018 Monday
Güncelleme: 20:47 - 12/02/2018 Monday
Tvnet
İbrahim Karagül, TVNET Afrin özel programında Hilal Güven Özbey’in sorularını yanıtladı.
İbrahim Karagül, TVNET Afrin özel programında Hilal Güven Özbey’in sorularını yanıtladı.

TVNET'in sınır hattından yaptığı Afrin Özel programına konuk olan Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Afrin harekatını ve bölgedeki son durumu değerlendirdi.

"TÜRKİYE PKK İLE DEĞİL ABD İLE SAVAŞIYOR"

İbrahim Karagül, "PKK'nın işgal ettiği toprakları geri alıp onları kendi sahiplerine veriyoruz. Ancak karşımızda PKK yok, proje PKK'nın projesi değil, proje ABD'nin projesi. 15 Temmuz'u kim planladıysa karşımızdaki düşman odur. 15 Temmuz bir darbe değil, doğrudan bir müdahaledir. PKK, uluslararası bir dış müdahale aracıdır. PKK da Suriye'ye müdahaledir. Herkes biliyor, bu bölgede Türkiye ABD ile savaşıyor. PKK Amerikan silahlarıyla, füzeleriyle saldırıyor. Bu bir vatan savunması. Yarın Münbiç'te de vatan savunması yapacağız. Suriye'nin topraklarını tehdit ediyor ama doğrudan Türkiye'yi de tehdit ediyor." dedi.

"ASIL KIYAMET ORADA KOPACAK"

Karagül "Afrin Operasyonu ile ABD'nin projeleri bozuldu. ABD Fırat'ın doğusunu kurtarmaya çalışıyor. Türkiye'yi Afrin'de de Münbiç'te de durduramayacaklar. O yüzden Fırat'ın batısını kurtarmaya çalışıyorlar. Türkiye ABD ile ortaklık yapmayacak. Çünkü ABD'nin buradaki varlığı Türkiye'ye yönelik tehdit olarak konumlanmıştır. Tehdit açık açık ABD'den geliyor. Bizim asıl büyük kavgamız Fırat'ın doğusunda başlayacak. Asıl kıyamet orada başlayacak. ABD'nin planları tamamen Fırat'ın doğusunu korumaya yönelik. Bir ya da iki yıl içinde oradan ABD çekilmek zorunda kalacak. ABD kuzeyden çekiliyor. ABD, BAE-Mısır eksenine çekiliyor." dedi.

"GÖRÜLMEMİŞ BİR OPERASYON"

TVNET Afrin Özel Programına katılan gazeteci Avni Özgürel, "Türk askeri tarihinde de görülmemiş bir operasyon. Dağın aşağısından başlayıp yukarıya doğru ilerleyerek alınan bir harekat olarak çok zor ve ender yapılabilecek bir durum. Türkiye'nin bir terör politikası var" dedi.

"ABD, yalnızılığı İsrail'i sahaya sürerek gidermeye çalışıyor"

Akademisyen Eray Güçlüer, "PKK/PYD kendisini 'dev aynasında' görüyor. ABD, terörist sürüsü üzerinden, resmî bir askeri bir yapı üretememenin hayal kırıklığını yaşıyor. ABD, kendi yalnızlığına bağlı güç dengesizliğini İsrail'i sahaya sürerek gidermeye çalışıyor. Bu bölgedeki güç mücadelesi Türkiye'yi, Suriye'yi aştı ve küresel güçlerin birbirleriyle rekabeti haline geldi." dedi.

"Kandil'in terör kadrosu Raco ve Cinderes'te"

Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, Cinderes bölgesinin önemine dikkat çekerek "PKK'nın asıl hedefi Cinderes'tir. Terör örgütünün 1984'te ilk şekillendiği yer burasıdır. Cinderes, PKK için moral yıkılışı olacak. Örgütün Kandil kadrosu şu anda Raco ve Cinderes'te bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Özgür Suriye Ordusu savaş disiplinine sokuldu"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir yıldır, Özgür Suriye Ordusunu savaş disiplinine soktuğunu belirten Bilgen, "ÖSO askerlerinin çoğu doktor, fırıncı, ayakkabıcı. Bu insanlar 'özgürlük' için şehit oldu. Milis güçlerinden 32 grup bir araya getirildi ve orduya dönüştürüldü. Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid bölgesindeki ÖSO güçlerinin hepsi TSK Özel Kuvvetleri'nin tedrisinden geçti." dedi.

"Bu dağları Kandil'e dönüştürmeye çalışmışlar"

Muhammed Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman ise, "O zor dağlarda güzel başarılar oldu. 24. gününde bizim ilerlememiz, sivil hassasiyeti korunuyor. Bu teröristler, o bölgede Kandil bölgesindeki gibi mayın döşemişler. Afrin bölgesinden halkın göç etmesini engelliyorlar. Sivilleri siper olarak kullanıyorlar."

"Zeytin Dalı bizler için umut, teröristler için plan yıkımıdır"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecid Cuma ise, PKK, Tel Rıfat bölgesinden 90 bin sivili zorla göç ettirdi. Zeytin Dalı Harekatı bizim için umut, terör örgütü için ise plan yıkımıdır.

TVNET AFRİN ÖZEL PROGRAMI

Akademisyenlerden gazetecilere, güvenlik uzmanlarından köşe yazarlarına kadar çok geniş bir yelpaze ile sürdürülecek yayında Türkiye’nin Afrin cephesi tüm hatlarıyla ele alınacak. Tarihi Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İbrahim Karagül, Avni Özgürel, Süleyman Seyfi Öğün, Nedret Ersanel, Ayşe Böhürler, Ömer Lekesiz, Salih Yılmaz, Eray Güçlüer, Yusuf Alabarda, Hüseyin Likoğlu, Yılmaz Bilgen ve Kıymet Sezer gibi alanında önemli isimlerin katılacağı programda coğrafyanın kodlarından makropolitik açmazlara, operasyonun gidişatından taktik ve manevralara kadar birçok konu tartışılacak. Serhat İbrahimoğlu, Hilal Güven Özbey ve Ahmet Rıfat Albuz moderatörlüğünde yayınlanacak olan Afrin Özel yayını, gün boyu (13:00-01:00) tvnet’te


AFRİN'DE SON DURUM

Zeytin Dalı Harekâtı 24'üncü gününde devam ediyor.

Bin 369 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 369'e yükseldiği belirtildi.

31 Mehmetçik şehit

Afrin operasyonunda toplam 31 askerimiz şehit düştü.


#TVNET
#Afrin
6 years ago