|

İbrahim Karagül: Yeni cepheleri Güney

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya canlı yayınında izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Körfez'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Karagül, ABD'nin Güney'den yeni bir yol ürettiğini ve bu kapsamda Körfez ülkeleri üzerinden adımlar attığını açıkladı. ABD'nin İncirlik'teki Hava Üssü'nün en kısa süre içerisinde kapatılması gerektiğini vurgulayan Karagül, "Terör örgütleri İncirlik'ten yönetiliyor. Hava ve istihbarat desteği veriyorlar" dedi.

Yeni Şafak
15:00 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:40 - 15/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Facebook, Twitter ve Instagram'dan yapılan canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Karagül, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerden Avrupa'da meydana gelen olaylara birçok kritik izleyicilerden gelen sorular ışığında analiz etti.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunumuyla Sosyal Yorum yayında önemli açıklamalarda bulundu.



"Fırsatlar eşitlendi"

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Milli savunma alanında seferberlik var. Bunun nedeni çevremizdeki güvenlik sorunları. Bunlara hazır hale gelmemiz için milli savunma teknolojisine sahip olmamız lazım. Bu bizim sivil teknoloji alanımızı da güçlendirecek.

Bizi, uyguladıkları ambargolarla sınırlayamayacaklarını bilmeleri lazım. Dünyayı kontrol eden bir mekanizma yok zaten, güç çevreleri var. Doğu ile Batı arasında teknoloji, askeri ve sermaye açığı kapandı. Dünyanın ekseni değişiyor. Şartlar ve fırsatlar eşitlendi.

Nükleer devlet dokunulmazdır

Batı, 'Türkiye nükleer teknolojiye sahip olmasın' diyor. Ama burada tartışma, nükleer bağımsızlık. Nükleer teknolojide bağımsız olan devlet dokunulmazdır, hiçbir güç o ülkeye dokunamaz. Nükleer teknoloji askeri ve sivil alanda kullanılabiliyor. Çift yönü var. Denetlenmesi zor. Müslüman ülkelerin nükleer teknolojiye sahip olmasını istemiyorlar.


Körfez'de yaşanan son gelişmeler

Batı'nın İslam'la bir savaşı vardır. 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı dağıtmalarının sebebi budur. Biz İslam dünyası olarak varoluş mücadelesine girdik. Batı bu coğrafyayla hesaplaşmaya girdi. Bize 20. yüzyılı yaşatmak istiyorlar, biz de buna 'hayır' diyoruz.

Afganistan, Irak'ta yaşananlar yalan. Coğrafyayı paramparça ediyorlar. Bu insanlar bir araya gelemesin istiyorlar. Dünya siyasi tarihi değişecek bunu biliyorlar.
Suriye parçalanırsa Türkiye parçalanır.
Bizim yapacağımız iş bir arada tutmaktır.
Arabistan'ın parçalanmasına gider

ABD, Güney'den yeni bir yol üretti. Körfez üzerinden yeni bir cephe kurdular. Mevzide gerilediler, Doğu ve Kuzey'deydiler. Şii-Sünni tartışmasını bıraktılar, Arap ve Arap olmayan tartışması başlatmak istiyorlar. Bu işin sonu Suudi Arabistan'ın parçalanmasına kadar gider. Amerika'nın bu coğrafyadan kovulması lazım.

İncirlik kapatılmalı

İncirlik'in kesinlikle kapatılması lazım. Terör örgütleri İncirlik'ten yönetiliyor. Hava ve istihbarat desteği veriyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi Akıncı'dan değil asıl İncirlik'ten yönetildi."

#İbrahim Karagül
#Ersin Çelik
#Yeni Şafak
6 yıl önce