|

İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk: O durumda değiliz

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin sığınmacı krizi konusunda istenenlerin tamamını karşılayabilecek bir durumda olmadığını bildirdi.

Yeni Şafak
18:11 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:13 - 25/02/2016 Perşembe
AA

Öztürk, Brüksel'de gerçekleştirilen, AB Adalet ve İçişleri Konseyi'ne katıldı. Sığınmacı krizi, yabancı savaşçılar, dış sınırların korunması gibi konuların görüşüldüğü toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, daha önce bu konulara dair yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini gördüklerini söyledi.



Geri kabul anlaşması ve vize muafiyeti bağlamında AB'nin yaptıkları ve Türkiye'den beklentilerle ilgili konuları ele aldıklarını da ifade eden Öztürk, "Yakın zamanda onlarla ilgili sonuçları da göreceğimizi umuyorum" dedi.



Öztürk, 7 Mart'ta yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'ne Türkiye adına kimin katılacağını bilmediğini, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmasının söz konusu olabileceğini kaydetti.



Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin sığınmacılar konusunda yaptığı katkıların tüm AB üyelerince takdir edildiğini vurguladı. Bu konuda Türkiye'den beklentilerle ilgili bir soruya da Öztürk, "Türkiye, istenenlerin hepsini karşılayabilir durumda değil. Bir takım şartlar, Türkiye'den bağımsız olarak işliyor. Ama buna gayret edeceğiz" yanıtını verdi.





#İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk
#sığınmacı
#türkiye
8 yıl önce