|

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Fondaşlar alenen casusluk yapıyor

Bazı küresel şirketlerin terör örgütlerine destek verdiğini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Amerika’nın, Avrupa’nın vakıflarından beslenip Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine çalışan, sabahtan akşama kadar video çeken, herkese hakaret eden, iftira atan şaklabanlar var. Alenen casusluk, bu ülkenin topraklarına ve bu asil millete ihanet ediyorlar” dedi.

00:00 - 22/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 01:05 - 22/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Süleyman Soylu
Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı’ndaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu’nda düzenlenen “İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu.

İHANET EDİYORLAR

Bazı küresel şirketlerin terör örgütlerine destek verdiğini anlatan Süleyman Soylu,
“Amerika’nın, Avrupa’nın vakıflarından beslenip Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine çalışan, sabahtan akşama kadar video çeken, herkese hakaret eden, iftira atan şaklabanlar var. Üzerine elbise alamayacak parası olmayan adam, yüzlerce insanı yanında çalıştırıyor. Kendi SGK’sını ödeyebilecek kabiliyeti olmayan kişi, yüzlerce insanı yanında çalıştırıyor. Alenen casusluk, bu ülkenin topraklarına ve bu asil millete ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük ülkesi denilen büyükelçiliklerden aldıkları talimatla, ülkemizin içerisini karıştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Darbelerle, ekonomik saldırılarla, Türkiye’de kurgulanan oyunların içerisinde bunlar vardır. Çok zorlandıklarında iş dünyası derneklerinden destek almaları çok zor değil. Düğmeye basıp onları harekete geçirme kabiliyetleri elbette ki söz konusudur. Dışarıdakileri anlıyorum; Türkiye’nin kalkınmasını istemiyorlar. Ancak içeridekilerin hıncının ne olduğunu anlayabilmek mümkün değil. Hainliğin bile kendine ait bir karakteri vardır. Bazıları hain olamayacak kadar sefildirler. Amerikan Büyükelçisi’yle 5 defa oturacaksın, bunu matah olarak servis edeceksin; yazıklar olsun. Sonra da ‘siyasetçiyim’ diye gezeceksin. Cumhuriyetin birinci asrı bize emanet edildi. Bu iş, elin oğluyla el tutarak olmaz. Bu iş büyükelçilere, dış dünyaya Türkiye’yi şikayet ederek olmaz”
diye konuştu.

MİLLİ İRADEYE HALEL GETİRİR

Tarihin en büyük terör kuşatmasıyla karşı karşıya olunduğunu ifade eden
Süleyman Soylu
, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde hiçbir muhalefet partisi temsilcisinin, terör örgütleriyle ilgili bir tek cümle kurmadığını, Türkiye’nin terörle mücadelesine atıfta bulunmadığını dile getirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,
bu görüşmelerde, TBMM’ye “kapak atıp” kendisine hakaret eden ve iftira atanlara rast geldiğini belirterek, “Demokrasiyi, milli iradeyi, suçun saklanma merkezi haline getirmeye çalışanlara elbette müsaade edilmemeli. Demokrasi de müsaade etmez. Böyle bir şey kabul edilemez. Böyle bir şey, siyasetin de demokrasinin de milli iradenin de masumiyetine halel getirir.” değerlendirmesini yaptı.

2 bin 955 eser iade edildi

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Sırbistan-Hırvatistan sınır kapısında yakalanan ve daha sonra devam eden tarihi eser operasyonlarında ele geçirilen tarihi eserler hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu kökenli 2 bin 955 adet sikke, mühür ve terazi ağırlığının Hırvatistan’dan iadesi sağlandı.

#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Amerika
#Avrupa
#fondaş
2 yıl önce