|

İçişleri'nden Cumhuriyet ve Vatan'a yalanlama

İçişleri Bakanlığı Vatan gazetesinde manşetten verilen “ Ön Sıradaki Parayı Öder” başlıklı ve 10 Mart 2015 tarihli Cumhuriyet gazetesinin 5. Sayfasında “Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek” başlıklı haberleri yalanladı.

Yeni Şafak
16:34 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:43 - 10/03/2015 Salı
Yeni Şafak

İçişleri Bakanlığı Vatan gazetesi ve Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberi yalanladı. Bakanlık Vatan gazetesinde manşetten verilen “ Ön Sıradaki Parayı Öder” başlıklı ve 10 Mart 2015 tarihli Cumhuriyet gazetesinin 5. Sayfasında “Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek” başlıklı haberlerdeki ifadelerin genelgede hiçbir şekilde yer almadığını bildirdi. 


Bakanlıktan söz konusu gazeterlerin haberlerine ilişkin yapılan açıklama şöyle:


"9 Mart 2015 tarihli Vatan Gazetesinde manşetten verilen “ Ön Sıradaki Parayı Öder” başlıklı ve 10 Mart 2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nin 5. Sayfasında “Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek” başlıklı haberlerde; İçişleri Bakanlığı’nın 16 Şubat 2015 tarihli genelgesine atıf yapılarak genelgenin içeriğinde bulunmayan hususlara yer verilmiştir. Bundan dolayı aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:


Söz konusu genelgede şiddet içeren toplumsal olaylarda kamuya verilen zararın genel hükümler çerçevesinde 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında tazmininin sağlanması için ilgili amirlerin yetkili mahkemeler nezdinde usulüne göre dava açması istenmiştir. Burada yeni bir hüküm ihdas edilmemiştir. Mahkemenin delilleri değerlendirerek vereceği karara göre hareket edilecektir.

 

Haberlerde belirtildiği gibi “Ön sırada yer alan fazla, arka sıradakiler az tazminat ödeyecek” ibaresi genelgede hiçbir şekilde yer almamaktadır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

 
#İçişleri Bakanlığı
#Vatan gazetesi
#Cumhuriyet gazetesi
#Ön Sıradaki Parayı Öder
#ndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek
#İçişleri'nden Cumhuriyet ve Vatan'a yalanlama
#Cumhuriyet ve Vatan'a yalanlama
9 yıl önce