|

İHH-AYDER yetimlerin korunağı oldu

Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış ve fırtına sonrası El Birri Vettakva yetim sahasında bulunan evlerin çatısı yıkıldı. Konya İHH ve AYDER tarafından 40 blok evin tüm bakım ve onarım masrafları karşılandı.

Yeni Şafak
09:55 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 08:15 - 1/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış ve fırtına sonrası El Birri Vettakva yetim sahasında bulunan evlerin çatısı zarar gördü. Toplam 165 yetimin ikamet ettiği evlerde oluşan hasar nedeniyle Suriyeli yetimler mağdur duruma düştü. Konya İHH ve AYDER tarafından 40 blok evin tüm bakım ve onarım masrafları karşılandı.


YARDIM BEKLİYORLAR

Konuyla ilgili bilgi veren Konya İHH-AYDER Basın Koordinatörü Selim Tosun, "Suriye'de 2011 yılında Esed rejimi tarafından başlayan ve yaklaşık 4 yıldır süren katliamlar devam ediyor. Olaylar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken bunlardan 3 milyonu kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu. Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Suriye'de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda.” dedi.


EVLERİ HASAR GÖRDÜ

En çok zararı yetimlerin gördüğünü belirten Tosun, “Maalesef bu sürecin en çok zarar göreni yetim çocuklar oldu. Bombaların altında yaşama tutunmaya çalışan yetimler geçtiğimiz günlerde Suriye’nin İdlib kentinde meydana gelen şiddetli yağış ve fırtınadan sonra başlarını soktukları evleri de hasar gördü. Toplam 165 yetimin kaldığı, 40 bloktan oluşan ve İdlib’in Kerame mevkiinde bulunan El Birri Vettakva yetim evleri İHH tarafından yapılmıştı ve şimdiye kadar başta yetim çocuklar ve anneleri olmak üzere barınma, eğitim, sağlık vb. birçok konuda hizmet vermekteydi." diye konuştu. 

YETİMLERİN SICAK YUVASI OLACAK

Meydana gelen afet sonucu Konya İHH ve AYDER olarak toplam maliyeti 16 bin dolar olan bakım ve onarım projesini sahiplendiklerini ifade eden Tosun, şunları kaydetti: "En kısa zamanda binalar onarılacak ve binalar daha fazla güçlendirilerek afetlere karşı daha sağlam duracak. Ve inşallah yeniden yetimlerimizin sıcak yuvası olacak. Elhamdülillah Konya bu hayır kervanında üzerine düşeni yaptı. Yetimlere karşı duyarlılığımız hiç eksilmesin ve artarak devam etsin inşallah."

#yetim
#İHH
#AYDER
9 yıl önce