|

İHH'nın 'Halep' konvoyu Ankara'ya ulaştı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde toplanan insani yardım malzemelerini, İstanbul'dan Halep'e ulaştıracak konvoy, Ankara'ya ulaştı.

Yeni Şafak
18:17 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:18 - 15/12/2016 Perşembe
AA

Konvoy, Ankara'ya gelişinde İHH yöneticileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Ankara'dan da katılımın olduğu konvoy, polis ekipleri eşliğinde kent merkezinden geçerek Konya'ya hareket etti.



İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halep'e Yol Açın' konvoyunun amacı Suriye'deki ve bütün dünyadaki mazlumların sesini duyurmak." dedi.



Konvoya, Diyanet İşleri Başkanlığı yardım tırlarının ve Ankara'daki bazı vatandaşların da katıldığını belirten Sinan, konvoyun yarın Konya'dan hareket ederek Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olacağını kaydetti.



Konvoya Ankara'dan katılan İlke Kadın İlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Öznur Sönmez de Halep'in her zaman gündemlerinde olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman Halep gündemimizden düşmedi. Kardeşlerimiz yoksulluk ve acı çekerken biz inşallah orada olmaya çalışacağız." diye konuştu.



Ev hanımı 50 lira verdi "Bu kadar biriktirebildim" dedi


Bu arada, İHH yöneticilerinden Murat Öksüz, konvoy hazırlığı yaparken ev hanımı bir kadın yanına gelerek 50 lira verdi ve "Bu parayla ister otomobilinize benzin alın ister Reyhanlı'ya giderken yemek yiyin isterseniz Halep'teki ihtiyaç sahibi insanlara bu parayı verin. Ben ev hanımı olduğum için kendi imkanlarımla bu kadar para biriktirebildim." dedi. Öksüz de kadına teşekkür ederek Halep için bağışladığı parayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırma sözü verdi.










#İHH
#Suriye
#Halep
7 yıl önce