|

İki FETÖ’cü Ukrayna’dan paket: 15 Temmuz sonrası kaçmışlar

Türkiye, firari FETÖ üyelerinin peşini yurt dışında da bırakmıyor. FETÖ’nün Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile Erbil sorumlusu Samet Güre, Ukrayna-Polonya sınırında yasa dışı yollardan kaçarken yakalandı. Ukrayna ile görüşmelerin ardından şüpheliler Türkiye’ye getirildi. Şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından apar topar Türkiye’den kaçtığı öğrenildi.

Osman Özgan
00:00 - 7/01/2021 Perşembe
Güncelleme: 01:15 - 7/01/2021 Perşembe
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.
İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.
Yurt içinde düzenlenen dalga dalga operasyonlarla binlerce FETÖ’cü yakalanırken Türkiye, örgüt mensuplarının peşini yurt dışında da bırakmadı.
Birçok ülkeden onlarca FETÖ’cünün paketlenerek Türkiye getirilmesine devam ediliyor.
Son olarak örgütün Irak yapılanmasında yer alan 2 isim ülkeye getirildi.

KİMLİKLERİNİ GİZLEDİLER

  • FETÖ’cü hainlerin Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildiği bilgisini İçişleri Bakanlığı duyurdu. Buna göre, örgütün sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre, yaya olarak yasa dışı yollarla geçmeye çalıştıkları Ukrayna-Polonya sınırında 4 Ocak’ta yakalandı.
    Şüphelilerin yakalanında Ukrayna makamlarına Türk olduklarını söylemedikleri, hatta kimliklerini gizlemeye çalıştıkları öğrenildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı hemen şüphelilerin sınır dışı edilmesi için Ukrayna adli makamlarıyla temasa geçti. Yapılan iş birliği neticesinde teslim alınan Fidan ve Güre, dün Türkiye’ye getirildi.

APAR TOPAR KAÇTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında devam eden bir FETÖ soruşturmasının olduğu ve haklarında bu kapsamda yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca işlemleri devam eden şüphelilerle ilgili ayrıntılara da ulaşıldı.
Örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösteren Fidan’ın FETÖ’nün Feza Öğretim Kurumu Işık Üniversitesi’nde öğretmen olarak çalıştığı belirlendi.
Fidan’ın, 15 Temmuz darbe girişimi günü Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan eşi Yeşim Fidan ile Türkiye’den ayrıldığı ve bir daha dönmediği tespit edildi.

İTİRAFÇI BEYANLARINDA

  • FETÖ’nün Irak/Erbil sorumlusu olduğu belirtilen Güre’nin ise 10 Ağustos 2015’te Şırnak Habur Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptığı ve bu tarihten sonra ülkeye dönüş kaydının olmadığı belirledi.
    Güre’nin, FETÖ’ye ait Erbil’deki Fezalar Eğitim Kurumunda fizik öğretmeni olarak çalıştığı kaydedildi. Elebaşı Fetullah Gülen’in talimatının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı anlaşılan Güre’nin adının, itirafçı olan birçok örgüt üyesinin ifadelerinde geçtiği öğrenildi.

Örgüt panikte

Örgütün Irak’taki sorumluların yakalanması FETÖ’cüleri de panikletti. FETÖ’cüler, sosyal medyadan Fidan ve Güre için kampanya başlattı.

FETÖ’cü hesapların, Fidan ve Güre’nin Kiev Havaalanı’nda çektikleri bir videoyu paylaşarak, “Lütfen destek verelim. Kardeşlerimiz Samet Güre ve Salih Fidan deport edilme tehlikesi altında” şeklinde paylaşım yaptıkları görüldü.
#FETÖ
#Ukrayna
#Paket
3 yıl önce