|

İlçe değiştirenleri markaja alacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara seslendiği konuşmasında ilçe değiştiren seçmenlere ilişkin, “Bu durumda 1,5 milyon seçmen var. Bunların 222 binden fazlası bizim üyemiz. Onları yakın markaja alacağız. AK Parti bu tür bir yanlışın içerisine kesinlikle girmemelidir. Bu konuyu siz kontrol altına alacaksınız” dedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:53 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Ocak'ta yapılacak büyük aday tanıtım ve manifesto toplantısına kadar aday belirleme sürecini bitireceklerini söyledi:

Türkiye demokratik hukuk devleti ilkesinden asla taviz vermemiştir ve vermeyecektir. Demokratik hukuk devletinin en büyük göstergesi de seçimlerdir. Buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlarını seçimle yetkili kurumlarımıza yükleme gayretinde olduklarına şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden adayı unutmuş değiliz. YSK önünde oturacaklarını söyleyenlere şahit olduk. Artık esameleri bile yok.

ASIL MAĞDUR AK PARTİ

  • Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sıkıntılarının asıl mağduru da AK Parti'dir. AK Parti'nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Yaklaşık yüzde birlik seçmen kaybımız var baştan. 24 Haziran'da seçmen listelerinde yer aldığı halde 2019'da kaydı olmayanların sayısı 924 bine yakın.

375 BİN KİŞİ LİSTELERDE YOK

Bunların 234 bini vefat, 205 binden fazlası askerlik, 63 bini hükümlü veya kısıtlı, 63 binden fazlası da yurt dışına gitmiş olmaları sebebiyle listelerde bulunmuyor. Burada bir sıkıntı yok. Ancak MERNİS'te adres kaydı olmadığı için listelerde yer almayan 375 bin kişi var. Bu kişilere teker teker ulaşıp adres bilgilerini düzelttirmemiz ve seçmen kütüklerine kaydettirmemiz lazım.

1,5 MİLYON SEÇMEN TAŞINDI

  • 24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmen bulunuyor. Bunların 222 binden fazlası AK Parti üyesi. Öyleyse yakın markaja alacağız. AK Parti bu tür bir yanlışın içerisine kesinlikle girmemelidir. Bu konuyu siz kontrol altına alacaksınız. Bu yıl ilk defa oy kullanacak yaklaşık 1 milyon seçmen çok önemli. Bir ilçeye yerleşen kişiye teşkilatımızın hoş geldin ziyareti yapması, seçme ve seçilme hakkı elde eden kişiye partimizin kendini anlatması önemlidir. Bu rakamlar seçimlerde bize lazım olan farkı ortaya koymamızda bize katkı sağlayacaktır.

AK Parti çevreci bir partidir. Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir ama biz naylona, naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Bu seçimlerde bez torbalar ve kenevirden yapılmış filelerle inşallah meydanlarda olacağız. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Bunları inşallah bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız. Ana muhalefet varsın naylon poşet dağıtıversin, kim çevreci millet görecek.

Kenevirden fanila yapardık

Plastiğin yüzlerce yıl doğanın eritemediği bir ürün olduğunu dikkat çeken Erdoğan, "Biz doğayla, toprakla bütünleşecek olan bez ve fileyle bu yola çıkacağız. Öyle kampanyalar yapmışlar ki kenevirin üretildiği bir ülke keneviri üretemez olmuş. Ben Rizeliyim. Rize'de kenevir üretilirdi, hatta ondan fanila ve atlet yapılırdı. Rahmetli babam hep onu giyerdi. Şimdi inşallah buraya döneceğiz ve bunun üretimini de süratle... Önümüzdeki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kampanyaları bunu üst düzeye çıkaracak. Çevrecilik adına bu işi başarmamız lazım ve başaracağız" dedi.

  • Aksak’a son görev

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın (62) Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aksak'ın tabutunun başında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, Muhyettin Aksak'ın her zaman inandığı değerler uğruna yaşadığını ve ondan taviz vermediğini aktardı. Erdoğan, cenazenin ardından Aksak'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi. Törene Aksak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski ve yeni bakanlar ile milletvekilleri katıldı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#31 Mart
#Seçim
5 yıl önce