|

İlâcımızı kendimiz üreteceğiz

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, ilâç için yılda 25 milyar liranın yurt dışına gittiğine dikkat çekerek, “Mutlaka bir şey yapmamız lazım. Milli ilâç ve milli aşı çalışmalarına büyük hız verecek bir projemiz var. Tuzla’da biyoteknoloji vadisi kuruyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 02:41 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Binali Yıldırım'ın çocuklarla geçirdiği sıcak dakikalar gülümsetti.
Binali Yıldırım'ın çocuklarla geçirdiği sıcak dakikalar gülümsetti.

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bayrampaşa'daki bir otelde düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı" etkinliğine katıldı.

Türkiye'de sağlık sisteminin artık dünyada örnek gösterildiğini belirten Yıldırım, "Buna destek olacak bir başka büyük sağlık projesine de gelecekte imza atacağız" dedi.

25 MİLYAR LİRA ÖDÜYORUZ

İlaç meselesinin gelecekte Türkiye için stratejik bir iş olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Yıllık 25 milyar lira para veriyoruz. Ne yazık ki bunun tamamı yurt dışına gidiyor. Burada mutlaka bir şey yapmamız lazım. Milli ilaç ve milli aşı araştırma geliştirme çalışmalarına büyük hız verecek bir projemiz daha var. Tuzla'da biyoteknoloji vadisi kuruyoruz. Bu projenin en önemli hedeflerinden birisi, dışa bağımlılığı azaltmaktır. Burası yeni nesil bir üretim merkezi vazifesi görecek" diye konuştu. Yıldırım, çağın en büyük tehlikelerinden obeziteye karşı da seferberlik baştacaklarını, isteyene diyetisyen desteği sağlayacaklarını söyledi.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN

Daha sonra Sultangazi'de STK temsilcileri, iş insanları ve kanaat önderleriyle biraraya gelen Binali Yıldırım, "Artık tüketen değil üreten olalım. Alın terini akıl terine çevirelim. Akıl verilen değil, akıl veren olalım. Çok mu oluyoruz? Az bile bunlar” diye konuştu.

#​AK Parti
#Binali Yıldırım
#İBB
5 yıl önce