|

İlk yüz nakilli Uğur Acar'a 'cinayet' davasından beraat

Türkiye'de ilk yüz nakli olan Uğur Acar ve iki arkadaşı, yanarak yaşamını yitiren Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili davada beraat etti.

Yeni Şafak
07:28 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:32 - 5/10/2017 Perşembe
AA
Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar
Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar
Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan
Uğur Acar
ile iki arkadaşının, Acar'ın akrabası
Ramazan Kaya
'yı "kasten öldürmek" suçlamasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın karar duruşması yapıldı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyeti önceki duruşmada cumhuriyet savcısının Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız'ın beraatı yönünde verdiği mütalaya uyarak, Acar ve ile diğer iki sanığın beraatına hükmetti.

Olay

Manavgat ilçesinde 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda iddiaya göre, birlikte alkol alan Ramazan Kaya (33), Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız, gecenin ilerleyen saatlerinde Kaya'nın otomobiliyle dolaşmaya çıkmıştı.

Aracın bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki bidonda bulunan benzini dökerek otomobilini yakmak istemiş, bu sırada üzerine benzin dökülen Kaya, sigarasını yakmak isterken alev almıştı. Alevlerin söndürülmesinin ardından hastaneye kaldırılan Kaya, iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında, "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

#cinayet davası
#Duruşma
#Manavgat
#Uğur Acar
7 yıl önce