|

İlknur İnceöz: Almanya'nın kararı hadsizliktir

Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair tasarıyı kabulüne AK Parti Grup Başkanvekili ilknur İnceöz, "Bugün 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemek en net tarifiyle hadsizliktir” dedi. İnceöz, 3,5 milyon Türkü yok sayan bu kararı kınadığını söyledi.

Yeni Şafak
16:51 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:00 - 2/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanvekili ilknur İnceöz, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair tasarıyı kabulüne sert tepki gösterdi.
AK Parti Grup Başkanvekili ilknur İnceöz, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair tasarıyı kabulüne sert tepki gösterdi.

Almanya'nın Ermeni iddialarına ilişkin kararı etmesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili ilknur İnceöz, "Bugün 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemek en net tarifiyle hadsizliktir" dedi.



Karara her platformda gereken karşılık verilecektir


“Kendi tarihine bakmadan 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan tasarıyı kabul eden Almanya'yı ülkede yaşayan 3,5 milyon Türkü yok sayan tutumundan ötürü kınıyorum" diyen İnceöz şunları söyledi:



"Bugün bile Almanya'da yaşayan azınlıklara yönelik ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığı ciddi boyutlardayken, böyle bir yasanın onaylanması tam bir komedi, tam bir ikiyüzlülüktür. Bu karar yok hükmündedir, bu kararı tanımıyoruz. Tamamen alınmış siyasi bir karardır ve tarihe de hakarettir. Her zaman arşivlerin tarihçiler tarafından incelenmesine onay verdiğimizi, bunu desteklediğimizi dile getiriyoruz. Tarihçilerin konuşması gereken bir konunun siyasete malzeme yapılması; kararı yok hükmünde kılmaktadır. Karara her platformda gereken karşılık verilecektir. Almanya'da yaşayan soydaşlarımızın da demokratik tepkilerini en üst perdeden ortaya koyacağını düşünüyorum. Almanya bir soykırım arıyorsa bence kendi Nazi tarihine; İsrail'in Filistin'e, Fransa'nın Cezayir'e, Avrupa'nın Bosna'ya yaptığı Soykırıma baksın. Bugün 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemek en net tarifiyle hadsizliktir."



#Alman Federal Meclisi
#1915 olayları
#Ermeni iddiaları
#ilknur İnceöz
8 yıl önce
default-profile-img