|

İlknur İnceöz: Kahraman kadınlarımızın 'Kadınlar Günü' kutlu olsun

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, yayınladığı Kadınlar Günü mesajında "Kadınların sorunlarının daha yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan ve kadınların eşitlik, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları için yaptıkları mücadelenin simgesi olan bu günde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:37 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:37 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti grup Başkanvekili İlknur İnceöz
AK Parti grup Başkanvekili İlknur İnceöz

AK Parti Grup Başkanvekili Aksaray Milletvekili Sayın İlknur İnceöz’ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı.

İşte İnceöz'ün o mesajı;

Kadınların sorunlarının daha yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan ve kadınların eşitlik, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları için yaptıkları mücadelenin simgesi olan bu günde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyorum.

İktidara geldiğimiz günden itibaren, kadınlarımızın temel hak ve özgürlüklerini her alanda uluslararası standartlara ulaştırma bilinç ve sorumluluğu ile, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadının statüsünün yükseltilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve cinsiyet temelli ayrımcılığın engellenmesi, kadınların etkin şekilde ekonomik hayata katılması, kadınların iş hayatında ayrımcılığa maruz kalmamaları ve istihdamlarını teşvik yönünde çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdik.

Başta Anayasa olmak üzere, Medeni Kanun, İş Kanunu, Ceza Kanunu gibi temel yasalarda toplumsal cinsiyete duyarlı birçok düzenlemeler yaptık.

Kadın Erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasında reform niteliğinde birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdik.

Kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda, uluslararası taahhütleri ve kadına yönelik şiddetin ülkedeki durumunu dikkate alarak kadına yönelik her türlü kötü muamelenin önlenmesi ve mağdurlarının korunması amacıyla her alanda yasal ve idari tedbirleri alarak topyekûn bir mücadele vermekteyiz.

Kadın sorunlarının çözümüne pozitif katkı sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendiye ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum.

Toplum, aile ve devlet yapımızda varlıkları ile her zaman yol gösterici olan ülkemiz kadınları, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldı.

Milletimiz yüzyıllar boyunca vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna çok çetin mücadeleler vermiş, mukaddes değerlerini canı pahasına muhafaza etmiştir.

Kahraman kadınlarımız bu mücadelelerde, asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak kahramanlık destanlarını bizlere miras bıraktılar.

FETÖ`nün alçak 15 Temmuz darbe girişiminde o mirasın örneklerinden birisine şahitlik ettik. Türkiye`nin aydınlık yarınlarına kast eden o karanlık gecenin kahramanı; İstiklal mücadelesine omuz veren yiğit kadınlarımızın ruhunu 15 Temmuz Destanı`na taşıyan Şerife Boz oldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızı meydanlara çağırmasıyla birlikte genci, yaşlısı, kadını, erkeği hep birlikte meydanları doldurarak, milli iradesine ve liderine sahip çıkan aziz milletimiz işgal girişimine fırsat vermedi.

Asrın Nene Hatunları 15 Temmuz gecesi bir destan yazdı.

Yine ülkemizin beka mücadelesi için Afrin`de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı`nın kahraman kadın askerleri de yüreklerindeki vatan, bayrak, ezan sevgileri ile kara Fatmaların, Şerife Bacıların, Nene Hatunların ruhlarını şad ediyor yine bir kahramanlık destanı yazıyor.

Bu arada yine Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlar için, insan hakları savunucuları ile birlikte tüm dünya sessiz kalırken ülkemiz kadınları yine insanlığın ve vicdanların sesi oldu.

Suriye`de kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için “Uluslararası Vicdan Konvoyu”`nun kurulmasına öncülük eden, emeği geçen, destek veren tüm kadınlarımıza selamlarımı gönderiyorum.

Allah sayılarını arttırsın.

Yüreğimiz, dünyaya insanlık dersi veren “Uluslararası Vicdan Konvoyu” ile beraber.

Bu milletin kadınları dünyanın vicdanı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Bu vesileyle, Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum.

#İlknur İnceöz
#AK Parti
#Kadınlar Günü
6 yıl önce