|

İmzasını geri çeken CHP'li: Muharrem'e gıcık oldum

CHP'de muhaliflerin toplayarak genel merkeze verdiği imzaların ardından başlayan kriz bitmek bilmiyor. İmzasını geri çeken CHP Kızıltepe İlçe Başkanı Eyüp Kalkan, "Muharrem’e gıcık oldum" derken "Sivas Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek, "Akrabalarımı işten atmakla tehdit ettiler" diyerek durumu özetledi.

Yeni Şafak
15:25 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 9/08/2018 Perşembe
Diğer
Muharren İnce - Kemal Kılıçdaroğlu
Muharren İnce - Kemal Kılıçdaroğlu

24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan kurultay krizinde Muharrem İnce'nin destekçileri imza toplamış ancak yeterli sayıyı bulamamışlardı. Bu gelişmelerin ardından tartışmalarının sürdüğü CHP'de, imzasını geri çeken 31 delegeden bazıları Akşam'a konuştu.

Delegelerin, sürece ilişkin olarak yaptığı açıklamalar şöyle:
Aydın Paksak (Mardin):
"Hep yenildik hep ezildik. Artık kabullenemedim. İmza verdik. Sonra geri çektik. Neden çektim bilmiyorum. Kıramayacağım birileri ikna etti. Son gün çektik."

"Muharrem'e gıcık oldum"

Eyyüp Kalkan (Kızıltepe):
"Vallahi kardeş Muharrem'e gıcık oldum. Önce dedi ben aday olmayacağım. Sonra çıktı Kılıçdaroğlu'nun karşısına."

"Belediyede çalışan akrabalarımı kovmakla tehdit ettiler"

Hüseyin Çiçek (Sivas):
"Değişim olsun diyerek imzamı verdim. İlk önce telefonlar gelmeye başladı. Daha sonra bu telefonların söylemleri tehdide dönüştü. Bizim İstanbul'daki CHP'li belediyelerde bir sürü çalışan yakınımız var. Onları işten atmakla tehdit ettiler. Sonra onlar zarar görmesin diyerek imzamı çektim."
Üstüner Karacaoğlu (Erzurum):
"Ben değişim olsun diye imza verdim. İmza verirken de kimseye sormadım. Sonra Önder Sav ve küskünler arayınca sinirlendim. Kardeşim 85 yaşındaki adamla mı değişim yapacağız. Artık bu kişilerden bıktık. Değişim olacaksa yeni insanlarla olmalı. İmzamı geri çektim."
#CHP
#kurultay
#Muharrem İnce
6 yıl önce