|

İmzasını taklide 1,5 yıl hapis

Global Holding’in sahibi Mehmet Kutman’a Erdoğan’ın imzasını taklit ederek sahte tavsiye mektubu hazırlayan iş adamı Berat Altın, 1,5 yıl hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Sahtekarlık, Kutman’ın Erdoğan’dan gelen mektubu cevaplamasıyla ortaya çıktı

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 6/02/2015 Friday
Güncelleme: 00:26 - 6/02/2015 Friday
Yeni Şafak
İşadamı Berat Altın, 3 yıl önce Mehmet Kutman ile “Rüzgar Enerji Türbinleri” işine girmek istedi, ancak Mehmet Kutman projenin küçüklüğünü öne sürerek teklifini kabul etmedi. 1 yıl sonra Mehmet Kutman’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından yazılmış imzalı bir mektup geldi. Üzerinde Başbakanlık amblemi bulunan ve kişiye özel ibaresinin yer aldığı mektupta, Erdoğan’ın enerji ihalesine katılım daveti yer alıyordu.

BAŞBAKANLIK'TAN GÖNDERİLMEMİŞ

Kutman, Başbakan’a cevap mektubu yazdı. Kutman’ın mektubunun Başbakanlığa ulaşması üzerine, Başbakanlık'tan konu ile ilgili hiç mektup yazılmadığı, mektubun sahte olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Başbakan imzalı mektubu sanık Altın’ın yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı. 

DOLANDIRICILIKTAN DAVA AÇILDI

İddianamede Berat Altın, ‘Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle belli bir işin görüleceği vaadiyle aldatarak başkasından menfaat temin eden kişi’ şeklinde dolandırıcılığa teşebbüsle suçlandı. Özel belgede sahtecilikle de suçlanan Altın’ın 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.Davanın dünkü duruşmasına sanık Altın katıldı. Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada son savunmasını yapan Altın, “Bu belgenin kim tarafından gönderildiği anlaşılamamaktadır. Kurye ya da başka bir şekilde gönderilmişse bunların araştırılmasın gereklidir. Belge üzerinde parmak izim varsa o zaman suçlanabilirim. Müşteki Mehmet Kutman tarafından Erdoğan’a hitaben yazılan mektuptaki ifadelerle de çelişmektedir” dedi.

2 AYRI SUÇTAN CEZA VERİLDİ

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanık Bekir Altın’ın, Mehmet Kutman’a yönelik dolandırıcılığa teşebbüs suçundan dolayı 6 ay hapis ve 3 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Altın’ın ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik özel belgede sahtecilik suçu nedeniyle 1 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Altın toplamda 1,5 yıl hapis ve 3 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmış oldu. Sanık ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlık ücreti olan 3 bin lirayı da ödeyecek.

Cevap yazınca gerçek anlaşıldı

Global Holding’in sahibi Mehmet Kutman, üzerinde Başbakanlık amblemi bulunan ve kişiye özel ibaresinin bulunduğu  bir mektup aldı. Mektupta, “Ülkemizin enerji politikasına ve milli ekonomimize olumlu katkılar sağlayacağına gönülden inanıyor olduğum projelerden biri olan, Sayın Berat Altın’ın ‘Rüzgar Enerjileri Lisanssız Elektrik Enerjisi’ üretimi amaçlı ‘Rüzgar Enerjisi Türbinleri’ projesine katılmanızın kurumumuza ve ülkemize yararlı olacağı inancındayım” sözleri bulunması üzerine Kutman, Başbakan’a bir cevap mektubu yazdı. Kutman’ın mektubunun Başbakanlığa ulaşması üzerine, Başbakanlık'tan konu ile ilgili hiç mektup yazılmadığı, mektubun sahte olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Başbakan imzalı mektubu sanık Altın’ın yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

#erdoğan sahte mektup
#erdoğan imzalı mektup
#sahte mektup hapis
9 years ago