|

İnatla sabreyledik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüm süreci iradesini ortadan kaldırmaya çalışanlara, kardeşi kardeşe vurdurmaktan medet umup Türkiye'yi zayıflatmaya, gücünü eksiltmeye çalışanlara karşı inatla, ısrarla, sabreyledik" dedi.

Yeni Şafak
13:26 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 11:29 - 1/03/2015 Pazar
AA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bir restoranda düzenlenen 120 aday adayının katıldığı temayül yoklamasında, 81 ilde 146 bin teşkilat mensubuyla yaklaşık 6 bin adayın temayül yoklamasını yaptıklarını söyledi.


AK Parti'nin, kurulduğu ilk günden itibaren devletle milleti bir araya getirdiğini belirten Soylu, AK Parti'ye atılacak her oyun milleti yeni anayasaya ve yeni Türkiye'ye ulaştıracağını ifade etti.


Atılacak her oyun Türkiye'yi bütün ideallerine yakınlaştıracağını dile getiren Soylu, "Attığınız her oyla, bugün Türkiye'nin, devletin içine sirayet etmeye çalışan, bizim milli irademizi bir şekilde tahakküm altında bırakmaya çalışan, o paralel yapıyla beraber kendi içindeki kirli cerahatını, güzel Türkiyemize, güzel ülkemize akıtmak isteyenlere karşı, 'hayır, bu devletin sahibi sizler değilsiniz, hayır, biz paralel devlet oluşturmaya müsaade etmeyeceğiz' diyerek, demokrasiye sahip çıkan bir anlayışı sergileyeceksiniz" diye konuştu.

"Yeni bir evreye geçtik"


PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısına da değinen Soylu, Türkiye'de demokraside yeni bir evreye geçildiğini vurguladı.


AK Parti'nin, her türlü provokasyon ve tehdide, ihanet suçlamalarına rağmen Türkiye'nin geleceğinin, birlik ve beraberliğinin çözüm süreci olduğunda inat ve ısrar ettiğine işaret eden Soylu, şöyle konuştu:


"Hep birlikte yeni bir evreye geçtik. Çözüm süreci iradesini ortadan kaldırmaya çalışanlara, kardeşi kardeşe vurdurmaktan medet umup Türkiye'yi zayıflatmaya, gücünü eksiltmeye çalışanlara karşı inatla, ısrarla, sabreyledik. Türkiye'de çözüm sürecinin başarısını sadece 785 bin kilometrekare olarak görmedik. Balkanların, bir taraftan Orta Asya'nın, Kafkasya'nın, bir taraftan da Ortadoğu'nun barışı olarak gördük, hep beraber."


Soylu, silahlara vedayla Türkiye'de demokrasinin yükseleceğini ve kişi başına gelirin artacağını ifade etti.


Türkiye'de siyasetin nasıl olduğunu hem muhalefete hem AK Parti'ye dudak bükenlere de gösterdiklerini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:


"Biz eski Türkiye'nin kodlarını kabul etmediğimiz için AK Parti'ye saldırıyorlar. Ve onlar beğenmiyorlar. Neyi beğenmiyorlar biliyor musunuz. Bir taraftan çözüm sürecindeki başarımızı, diğer taraftan da Şah Fırat Operasyonu'nda Türkiye'nin ortaya koyduğu kuvveti, kudreti ve iradeyi, bütün dünyanın şaşkın bakışları altında, kendi mirasımıza, kendi tarihimize, kendi medeniyetimize, stratejik aklımıza nasıl sahip çıktığımızı beğenmiyorlar. Onlar beğenmeye dursunlar. AK Parti ve kadroları, Türkiye'de siyasetin nasıl olduğunu, muhalefete de AK Parti'ye dudak bükenlere de öğretiyor, gösteriyor, öğretmeye devam edecek."


Kendilerini beğenmeyenlere milletin sandıkta cevap vereceğini aktaran Soylu, 28 Şubat anlayışına karşı çıktıkları için de AK Parti kadrolarını tebrik etti.


Soylu, konuşmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan ve diğer katılımcılarla, kadına şiddet konusunda hazırlanan "Biz de varız" metnini imzaladı.
#AK Parti temayül yoklaması
#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu
#Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin
#AK Parti Gaziantep
9 yıl önce