|

İnlerine girdik

Hakkari Yüksekova ile K.Irak’ın Metina bölgesinde tespit edilen sığınaklar yerle bir edildi. İkiyaka Dağlarında dört mağaradan oluşan sığınağın cephanelik olarak kullanıldığı belirlendi. Parasiya Dağı’nda imha edilen sığınağın yerini ise teslim olan bir terörist gösterdi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:33 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 İkiyaka Dağlarında dört mağaradan oluşan sığınağın cephanelik olarak kullanıldığı belirlendi.
İkiyaka Dağlarında dört mağaradan oluşan sığınağın cephanelik olarak kullanıldığı belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Yüksekova'da 3 bin 500 metrenin üzerindeki İkiyaka Dağları bölgesinde operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Hava destekli operasyonlarla PKK'lı teröristlerin "girilemez" olarak niteledikleri yerlere giren komandolar, bölgedeki aramalarda derin bir tünelin birbirine bağladığı dört mağaradan oluşan sığınak tespit etti. Çok miktarda tuzaklanmış tüp, roket mühimmatları, çeşitli tip patlayıcılar, 30'a yakın TNT kalıbı, bol miktarda patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin bulunduğu sığınak imha edildi.


TERÖRİST GÖSTERDİ TSK VURDU

Teslim olan teröristin ifadeleri doğrultusunda belirlenen Irak'ın kuzeyindeki bir sığınak da TSK'nın hava harekatıyla imha edildi. Güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin ifadeleri doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde PKK tarafından kullanılan bir sığınak belirlendi. Parasiya Dağı'ndaki büyük sığınak, 9 Eylül'deki hava harekatıyla imha edildi. Teröristlere önemli zayiat verilen sığınağın vurulma anı da anbean görüntülendi.

  • 1 PKK’lı etkisiz
  • PKK’nın sözde Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Giresun Yağlıdere kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada PKK’lı 1 terörist öldürüldü. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, kaçan diğer teröristler ise takibe alındı. Tunceli’den bölgeye yeni sızdıkları tahmin edilen grubu etkisiz hale getirmek için İHA destekli operasyonlar başlatıldı.
#PKK
#TSK
#Operasyon
6 yıl önce