|

İpsala’da rüşvet havuzu!

İpsala Sınır Kapısı’nda görevli memurların rüşveti bölüşmek için havuz sistemi kurdukları ortaya çıktı. Edirne Valisi, “Tüm belgeler açığa çıktı" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:28 - 10/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Edirne'nin Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'ndaki rüşvet operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 4 ay önce başladığı belirtilen fiziki ve teknik takip sonucu önceki gün başlatılan operasyonda gözaltı sayısı 15'e yükseldi. İpsala Sınır Kapısı'nda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. Görevlilerin aldıkları rüşveti eşit dağıtmak havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi.



BAKANLIĞA BİLDİRDİK


İfadeleri alınan 15 şüpheli 'rüşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek' suçlamalarıyla dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleriyle İpsala Adliyesi'ne sevk edilerek savcılık sorguna başlandı. Edirne valisi Dursun Ali Şahin, 3-4 aylık takibin sonucunda operasyonun yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Tüm belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Sadece İpsala'daki memurlar değil, İstanbul'daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Durumu da bakanlığa ilettik. Suç gerçekleşmiştir.”


#İpsala Sınır Kapısı
#rüşvet
#İpsala Adliyesi
9 yıl önce