|

İşkence sonucu hastanelik olduğu iddia edilmişti: Başsavcılıktan Ferhan Yılmaz'ın ölümüne ilişkin açıklama

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, işkence sonucu hastanelik olduğu iddia edilen tutuklu Ferhan Yılmaz'ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Duyuruda, Yılmaz'ın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine rastlanmadığı vurgulandı. Haberlerin dezenformasyon içerdiğinin vurgulandığı açıklamada, ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği belirtildi.

18:57 - 13/04/2022 Çarşamba
Güncelleme: 19:03 - 13/04/2022 Çarşamba
DHA
Arşiv
Arşiv

Silivri L tipi cezaevinde mahkum olan Ferhan Yılmaz, 9 Nisan günü rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alındı.

Tedavi altındayken 10 nisan günü hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz'ın ölümü ile ilgili işkence iddiaları gündeme geldi.

Bu iddialara karşı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

"VÜCUDUNDA HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI"

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak barınan
Ferhan Yılmaz isimli şahsın ölümü ile ilgili basında yer alan gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı haberler nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Ferhan Yılmaz'ın barındığı Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 09 Nisan tarihinde rahatsızlandığı ve Silivri Devlet Hastanesine sevk edildikten sonra 10 Nisan tarihinde yoğun bakımda tedavi edilmekteyken yaşamını yitirdiği olaya ilişkin Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz'a yaptırıldıktan sonra Cumhuriyet
Savcısı ve Doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde; müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup müteveffa, kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.
Olay üzerinde tüm şüphelerin aydınlatılabilmesi için kurumdan kamera kayıtları, tanık beyanları dosyaya delil olarak alınmış olup gönderilecek olan otopsi raporu ve toplanacak tüm sair deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecek ve neticelendirilecektir"

#Silivri
#Ferhan Yılmaz
#​Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı
2 yıl önce