|

İslam Zirvesi'nden İran'a kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine müdahil olması kınandı. Bildiride aralarında DAEŞ, Boko Haram, El Kaide ve PKK-PYD'nin de bulunduğu terör örgütleriyle mücadele edilmesi kararı alındı.

Yeni Şafak
16:06 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 16:18 - 15/04/2016 Cuma
Diğer

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine müdahil olması kınandı.



İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, aralarında DAEŞ, Boko Haram, El Kaide ve PKK-PYD'nin de bulunduğu terör örgütleriyle mücadele edilmesi kararı alınırken, İslam Birliği ülkeleri ve dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleşen terör saldırıları da kınandı.



Habertürk'te yer alan habere göre bildiride, adı verilen terör güçleriyle mücadele edilmesi ve bunların bölge kazanmasını engellemek için çalışılması konusunda da İslam ülkelerinin ellerinden geleni yapması gerektiği vurgulandı.



Bildiride ayrıca, başta Suriyeliler olmak üzere savaş sonucu evlerinden edilen milyonlarca mültecinin yaşadığı acılara da dikkat çekildi.






#İslam İşbirliği Teşkilatı
#İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
#İran
8 yıl önce