|

Isparta'da askeri uçak düştü: 3 şehit

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçak, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde düştü. Uçakta bulunan 2 pilot ve bir teknisyen şehit oldu.

Yeni Şafak
14:53 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:41 - 17/01/2018 Çarşamba
CASA tipi askeri nakliye uçağının düştüğü bölgeden fotoğraflar geldi.
CASA tipi askeri nakliye uçağının düştüğü bölgeden fotoğraflar geldi.
Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan
CASA tipi askeri uçağı
n
Yalvaç
ile Çay ilçeleri arasında bir bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

Isparta Valisi: Kaşıkara bölgesinde düştü

Isparta Valisi Günaydın, eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın Yalvaç ilçesinin Kaşıkara bölgesinde düştüğünü, üç askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan açıklama: 3 kahramanımızın naaşlarına ulaşıldı

Genelkurmay Başkanlığından kazaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.
  • Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.
  • Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Şehitlerin 2'si Ordulu

Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa'nın Ordu-Fatsa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın da Ordu-İkizce nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Köylüler enkazla ilgili gördüklerini anlattı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde düşen CN-235 CASA tipi askeri uçağın enkazına ilk ulaşan köylüler, gördüklerini anlattı.

Yalvaç'a bağlı Yukarı Kaşıkara köyündeki kazanın yaşandığı bölgede, askeri yetkililerin incelemeleri sürüyor. Enkaz alanına ulaşılabilen yol, güvenlik görevlileri tarafından kesilmiş durumda.

Kazanın ardından arama çalışmalarına katılan köylülerden Özkan Gemici, yaşadıklarını anlattı.

Gemici, kaza haberini kahvehanede otururken aldıklarını, ardından köye 12 kilometre uzaklıktaki kazanın yaşandığı tepeye gittiklerini belirtti.

Arama faaliyetlerine köylülerden Orhan Çöllü ve Sedat Karaca ile katıldıklarını vurgulayan Gemici, arazinin çamurlu olmasından dolayı binek araçların ilerleyemediği yere traktörle ulaştıklarını ifade etti.

Köye yakın dağlık arazide uzun süre uçağın enkazını aradıklarını kaydeden Gemici, şöyle konuştu:

"Olay yerine vardığımızda askeri helikopterlerin şehitlerimizin cenazelerini aldığını gördük. Uçağın ikiye bölündüğüne şahit olduk. O saatlerde aşırı sis vardı. Sis nedeniyle dağa çarptığını düşünüyoruz. Şehitlerimiz uçağın enkazının hemen yanındaydı. Araçla gitmek mümkün değildi."

Çamur içinde kaldıkları ve üşüdükleri gözlenen köylüler, kahvehanede ısınmaya çalıştı.

Isparta Valisi: Nedeni araştırılıyor
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Yalvaç ilçesinde düşen askeri uçakta şehit olanların otopsi işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "
Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor.
" dedi.

Vali Günaydın, yaptığı açıklamada, uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü belirtti.

Uçağının 3 mürettebatının da şehit olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:

  • "AFAD ve jandarma ekipleri çok kısa sürede enkaza ulaştı. Özellikle köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şehitlerimizin Yalvaç Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapılıyor. İşlemlerin ardından Eskişehir'e götürülecek. Arama kurtarma faaliyetleri çok kısa sürede tamamlandı. Uçağı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, çok kısa sürede buldu. Kazadan çok kısa süre sonra olay yerine intikal etti."

Şehitlerin naaşının görevliler tarafından enkaz alanından alındığını aktaran Vali Günaydın, "Şehitlerimizin otopsi işlemleri bitmek üzere. Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor. Kaza anında ve sonrasında o bölgede sis olduğu söyleniyor ama teknik ekibin çalışmasından sonra net bir açıklama yapılır. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

Şehitlerimizin naaşı hastaneye getirildi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilot ve bir teknisyenin naaşları Yalvaç Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Şehitlerin naaşlarının gelmesinin ardından hastanenin ana binası ve morg girişine Türk bayrakları asıldı.

Yalvaç'ta görevli cumhuriyet savcıları da morga gelerek işlemlere başladı.

Hastane önünde jandarma ve polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

#Isparta
#Yalvaç
6 yıl önce