|

"Bu hadiseleri yapanların amacı çok açık"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde evinin önünde suikaste uğrayan Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin öldürülmesine tepki göstererek, "Kim yaparsa yapsın, hangi gerekçeyle meşrulaştırılırsa meşrulaştırılsın, bir insanın hayatı her şeyden önemlidir. Bir insanı haksız yere katletmek bütün insanlığı katletmektir. Bir insana hayat vermek de bütün insanlığa hayat vermek gibidir. Her kim şiddete başvuruyorsa, her kim karşısındakinin en değerli varlığı olan canına kast ediyorsa, hepimizin topluca onun karşısında durması lazım. Bu hadiseleri yapanların amacı çok açık ve net; Diyarbakır'ı karıştırmak, ülkemizin istikrarını bozmak istiyorlar" dedi.

Yeni Şafak
17:18 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 14:22 - 14/06/2015 Pazar
IHA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz seçimden sonra ilk kez geldiği Diyarbakır'da, AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl ile AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade'yi ziyaret etti. Bakan Yılmaz, ilçe başkanlıkları ziyaretleri çıkışında Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylara ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ve sonrasında meydana gelen olaylara değinen Bakan Yılmaz, olaylarda hayatını kaybeden herkese rahmet diledi. Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da huzur ve barıştan yana olduklarını belirterek, bu tür saldırıları gerçekleştirenleri kınadıklarını söyledi. Diyarbakır halkının bu tür olaylar karşısında kenetlenerek, olayların faillerine karşı durmaları gerektiğini aktaran Bakan Yılmaz, bu tür hadiselerle Türkiye'nin barış ve istikrarına gölge düşürülmesinin hedeflendiğini ve buna prim verilmemesi gerektiğini ifade etti. Bakan Yılmaz, Türkiye'nin demokrasi ülkesi olduğunu hatırlatarak, görüşlerin, fikirlerin, düşüncelerin siyaset yoluyla dile getirilmesi gerektiğini; silaha başvuran kesimlerin demokratik siyaseti tanımadığını dile getirdi. Yılmaz, olayın faillerinin bulunması için gereken her şeyin yapıldığını ve yapılacağını, faillere gereken cezaların verileceğini belirterek, "Bu tür saldırıları lanetliyoruz. Biz Diyarbakır'da huzurdan yanayız, barıştan yanayız. Kim yaparsa yapsın, hangi gerekçeyle meşrulaştırılırsa meşrulaştırılsın, bir insanın hayatı her şeyden önemlidir. Bir insanı haksız yere katletmek bütün insanlığı katletmektir. Bir insana hayat vermek de bütün insanlığa hayat vermek gibidir. Her kim şiddete başvuruyorsa, her kim karşısındakinin en değerli varlığı olan canına kast ediyorsa hepimizin topluca onun karşısında durması lazım. Bu hadiseleri yapanların amacı çok açık ve net; Diyarbakır'ı karıştırmak, ülkemizin istikrarını bozmak istiyorlar. Bunlara karşı da hiç kimsenin en küçük bir prim vermemesi lazım. Tam aksine bu tür hadiselerde bütün Diyarbakır'ın kenetlenmesi ve bu tür olayları lanetlemesi lazım. Bunların arkasında duranları da toplumun mutlaka bir şekilde dışlaması lazım. Değerli arkadaşlar bizim her şeyden çok huzura, birliğe beraberliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.



"SİYASETİN DIŞINDA SİLAHA BAŞVURANLAR ASLINDA DEMOKRATİK SİYASETE İNANMAYANLARDIR"


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, siyasetin dışında silaha başvuranların aslında demokratik siyasete inanmayanlar olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:



"İnsanların siyasi fikirleri farklı olabilir, insanların inançları, görüşleri farklı olabilir. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Kimin ne görüşü, ne eleştirisi varsa ne derdi varsa çıkıp siyaset yoluyla bunu ifade etmek durumundadır. Siyasetin dışında silaha başvuranlar aslında demokratik siyasete inanmayanlardır. Demokratik siyaseti içselleştirmemiş olanlardır. Bunu yapanlara karşı da topyekun mücadele etmek lazım. Tabii devlete düşen de bu tür saldırıları yapanları en kısa sürede yakalayıp, adaletin karşısına çıkarmaktır. Bu anlamda da her türlü çaba sarf edilmektedir, bundan sonra da sarf edilmeye devam edilecektir. Suçlular en ağır şekilde de cezalarını göreceklerdir. Bu yaşanılan olaylarda hayatını kaybeden insanlarımızın hepsine Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına ve tüm Diyarbakır'a başlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum”.

#Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz
#Diyarbakır
#çatışma
#saldırı
#HDP
#PKK
#HÜDA-PAR
#Hizbullah
9 yıl önce