|

"İsrail'in uygulamaları özgürlüklere açık saldırıdır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa saldırılarını sert bir dille kınadığını bildirdi ve İsrail hükümetinin bu ve benzeri uygulamalarının ilk olmadığını dile getirdi. Kurtulmuş ayrıca, "Bu saldırılar asla kabul edilemez. İnsan haklarına, inanç ve ibadet özgürlüklerine açık bir saldırıdır" dedi.

Yeni Şafak
19:52 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 17:01 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunarak İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara saldırısını eleştirdi.



İşte Kurtulmuş'un o açıklaması:



"Siyonist İsrail hükümeti; siyonist yerleşimciler tarafından yapılan tacizleri görmezden gelerek; Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa ve çevresinde bu tacizlere tepki gösteren Müslümanlara karşı çok sert saldırılarda bulunmaktadır.



İnsan haklarına, inanç ve ibadet özgürlüklerine açık bir saldırıdır. Uluslararası hukukun tüm normlarının ayaklar altına alınmasıdır.

Bu saldırılar ve yaralı Müslümanlara yardım etmek isteyen sağlık görevlilerinin dahi gözaltına alınması,insanlık için büyük bir utançtır.



İsrail hükümetinin bu ve benzeri uygulamaları elbette bir ilk değil, ancak Mescidi Aksa'ya yönelik bu son saldırı artık tahammül sınırlarını aşmıştır. İsrail hükümetleri bu pervasız tutumlarını sergilerken en büyük desteği ve cesareti uluslararası camianın suskunluğundan almışlardır.



İsrail hükümetini bu saldırgan tavırlarından ve uyguladığı şiddetten bir an evvel vazgeçirmek için tüm uluslararası camiayı ve vicdan sahibi insanları bu zorbalığa karşı dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında yer alalım. Bu hepimizin insani ve vicdani sorumluluğudur."





#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#İsrail
#Mescid-Aksa
9 yıl önce