|

İstanbul Boğazı Furkan için gemi geçişlerine kapatıldı

İstanbul Boğazı'nda kaybolan Furkan'ı arama çalışmaları nedeniyle 8.45'ten itibaren kapatılan gemi geçişleri, yeniden ulaşıma açıldı. Anne Kezban Yıldırım her geçen günün kendileri için daha da zorlaştığını ve kendisiyle birlikte yüzen arkadaşlarından birinin oğlu Furkan'ı 3-4 gün arka arkaya rüyasında görerek Karaburun dolaylarında bulunduğunu söylemesi üzerine aramaların bu bölgede de yapıldığını belirtti.

Yeni Şafak
14:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 10/08/2017 Perşembe
AA
Ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor.

15 Temmuz’da Beşiktaş Arnavutköy’de denize girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan ve 26 gündür haber alınamayan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları için kapatılan İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı.


İstanbul Boğazı, 15 Temmuz’da Beşiktaş Arnavutköy’de denize girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları nedeniyle sabah saatlerinde gemi geçişlerine kapatılmıştı. Yapılan çalışmaların ardından Yıldırım’ı arama çalışmalarında sonuç elde edilemezken, İstanbul Boğazı saat 16.00 sıralarında tekrardan gemi trafiğine açıldı.


Furkan için geçişlere kapatıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılmak için arkadaşlarıyla Arnavutköy sahiline gelen Furkan Yıldırım, Arnavutköy Akıntı Burnu'nda akıntıya kapılarak kayboldu.

Yıldırım'ın bulunması için 26 gündür aralıksız devam eden arama çalışmaları bugün İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılarak yapılıyor. Çalışmalar iki ayrı noktada devam ediyor. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi Arnavutköy Akıntı Burnu'nda arama yaparken, bir ekip de Arnavutköy Karaburunda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştiriliyor.

Furkan Yıldırım'ı arama çalışmalarını sahilde kurulan çadırda takip eden amca Mehmet Yıldırım, "Bugün bir gemi geldi. Robotlu gemi ile Furkan'ın kaybolduğu bütün sahili tarayacaklar. Biliyorsunuz, Furkan 15 Temmuz'da mitinge gelmişti. Burada denize girerek kaybolmuştu. Yaklaşık bir ay oldu Furkan bulunamadı. Bütün yetkililerden duyarlılık talep ediyoruz. Ailesi olarak perişan durumdayız. Sahilde çadırlarda yatıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyoruz. Bugün İstanbul Boğazı kapatıldı. Tekrar aranmaya başlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı arama kurtarma gemisi geldi. Robotlu arama yapılıyor" diye konuştu.

Yıldırım'ın eniştesi Eldivas Alıç (57) ise arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 26 gündür devam ettiğini ve artık Furkan'a uluşmak istediklerini belirterek, "Furkan 15 Temmuz'da arkadaşlarıyla etkinliklere katılmak için denize girdi. Sonra da haber alamadık. Özlem ve acımız ailece her geçen gün daha da artıyor. Anne ve babası da şimdi Karaburun açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor. Umarım en kısa zamanda kendisine ulaşır ekiplerimiz. Deniz kıyısında her gün yolunu gözlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Anne ve babası da refakat etti

Furkan Yıldırım'ı arama çalışmalarını anne ve babası da olay yerinde izledi.

Karaburun açıklarında çocuklarını arayan baba Memduh Yıldırım ve anne Kezban Yıldırım, 26 gündür sonuç alamayınca çalışmaların devam ettiği Arnavutköy Akıntı Burnu’na geldi.

Baba Memduh Yıldırım, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Günlerdir aramalar devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığından bir talebimiz olmuştu. O talebimiz yerine getirildi ve askeri gemilerle aramalar yapılıyor. Devletimizin yanımızda olmasından mutluyuz. Ancak hala bir sonuç alınamadı. Oğlumun mahalleden bir arkadaşı rüyasında Furkan’ı görmüş. Rüyasında oğlum Karaburun’da iki kayanın arasına sıkışmış ve yardım çığlığı atıyormuş. Biz de bunun üzerine oraya gittik. Ancak bir şey bulamadık. Yetkililere arama yapılması için talepte bulunduk" diye konuştu.


"Arkadaşı oğlumu rüyasında görmüş"
  • Anne Kezban Yıldırım ise her geçen günün kendileri için daha da zorlaştığını ve kendisiyle birlikte yüzen arkadaşlarından birinin oğlu Furkan'ı 3-4 gün arka arkaya rüyasında görerek Karaburun dolaylarında bulunduğunu söylemesi üzerine aramaların bu bölgede de yapıldığını söyledi.

Umutlarını hala koruduğunu ve oğlu Furkan'ın canlı bulunmasını çok istediğini belirten acılı anne Kezban Yıldırım, şunları kaydetti:

"Artık oğlumun ya ölüsünü ya da dirisini istiyorum. Her gün buraya gelip oğlumu bekliyorum. Evde adeta duramıyorum. Oğlum eğer hayatta değilse bile bir mezarı olsun istiyorum. Allah bu acıları kimseye yaşatmasın.”

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz 2017 tarihinde Furkan Yıldırım isimli bir vatandaşın İstanbul Boğazı Arnavutköy Akıntı Burnu mevkisinde denizde kaybolması nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan talep neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca söz konusu şahsı arama ve kurtarma faaliyetleri başlatılmıştır. Bu kapsamda, sualtı görüntüleme ve sonar ile tespit imkânına sahip ROV cihazı ve dalgıç personel bulunan TCG AĞ-5 08 ve 10 Ağustos'ta görevlendirilmiştir."

#İstanbul Boğazı
#Furkan Yıldırım
#Arnavutköy
7 yıl önce