|

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 askerimiz şehit oldu

İstanbul Çekmeköy'de bir site içerisine askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Yerlikaya, Çekmeköy'de düşen askeri helikopterde yaralanan 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
20:57 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 22:38 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Helikopterin düştüğü bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Helikopterin düştüğü bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter henüz belirlenemeyen nedenle düştü.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşen askeri helikopterde yaralanan 4 askerin şehit olduğunu belirtti.



Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopterin düştüğünü hatırlatarak, "
Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef düşmüştür.
" diye konuştu.

"Kahramanlıklarını unutmayacağız"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun kazaya ilişkin, "İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız" açıklamasını yaptı.

Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekibi geldi

Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

  • "4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz idari tahkikatla alakalı, kaza kırımla ilgili, teknik raporla ilgili çalışmalara başlamıştır."
Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tekrar başsağlığı dileyerek,
kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını
sözlerine ekledi.

Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Askeri yetkililer incelemelerde bulunuyor

Kazanın gerçekleştiği alanda jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı askeri yetkililerin helikopterin enkazında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Sitenin etrafı emniyet şeridiyle kapatılırken, vatandaşların alandan uzaklaşması için
sık sık anons
yapılıyor.

Soruşturma başlatıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Teftiş kurulu görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin "İnceleme için MSB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir" açıklamasını yaptı.




#İstanbul
#Helikopter
5 yıl önce