|

İstanbul Valiliği'nde müsilaj toplantısı: Marmara deniz salyasından kurtarılacak

Son dönemlerde Marmara Denizi'ni esir alan müsilaj belası için dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla temizlik çalışmaları başlatılmıştı. Bugün de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlığında müsilaj temizliğiyle ilgili toplantı düzenlendi.

13:11 - 9/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 9/06/2021 Çarşamba
DHA
Arşiv
Arşiv

Çağaloğlu'nda bulunan İstanbul Valiliği'ndeki toplantı saat 10.00'da başladı. Toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Marmara Denizi Eylem Planı'na yönelik uygulamaların ele alındığı öğrenildi. Toplantıya Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yer aldı.


"En kapsamlı deniz seferberliği"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı programla dün Caddebostan Sahili'nde müsilajla mücadele kapsamında temizlik çalışmalarına başlanmıştı. Kurum burada yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en büyük en kapsamlı deniz seferberliği hareketini başlatıyoruz. Marmara Denizi'ni en hızlı şekilde temizleyeceğiz. 2021 yılının sonuna kadar Marmara Denizi'ni Koruma Alanı Eylem Planı ilan edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Anlık takip

  • Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununu çözmek için yapılan çalışmalar "marmarahepimizin.com" internet adresinden anlık takip edilebilecek.
#istanbul valiliği
#müsilaj
#deniz salyası
3 yıl önce