|

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: Otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu, spor, yürüyüş, piknik yapmak ve sahillerde balık tutmak yasaklandı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerisiyle 27 Mart akşamı alınan yeni koronavirüs tedbirlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerarası seyahatlerin valilik izniyle yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 30 büyükşehire dikkat çekmişti. Şehirlerarası toplu taşımaya ilk kısıtlama kararı İstanbul'da uygulanmaya başlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamayla bugün saat 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya ayrıca, keyfi olarak sokağa çıkan vatandaşlara da kısıtlamalar geldiğini belirterek, sahiller ve mesire alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.

13:43 - 28/03/2020 Cumartesi
Güncelleme: 17:03 - 28/03/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyük İstanbul Otogarından normal zamanlarda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor yine bir o kadar araç da giriş yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.
Büyük İstanbul Otogarından normal zamanlarda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor yine bir o kadar araç da giriş yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışların durdurulduğunu açıkladı.

Yerlikaya açıklamasında, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden ya da ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşların ise kaymakamlık izni ile seyahat edebileceklerini belirtti.



Piknik yapmak, balık tutmak, yürüyüş de yasak

Öte yandan Yerlikaya, 'evde kalın' çağrılarına uymayıp keyfi olarak sokağa çıkan vatandaşlara da kısıtlamalar geldiğini belirterek, "İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerle;
kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.



#İstanbul
#Ali Yerlikaya
4 yıl önce