|

İstanbul ve 18 ile yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan açıklamada Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yoğun kar yağışları beklendiğini açıkladı. Orta Karadeniz'de de akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağını duyurdu. İstanbul'a ise kar yağışının yarın geleceği tahmin ediliyor. Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Yeni Şafak
15:30 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:57 - 21/01/2016 Perşembe

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artacağını duyurdu. Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması tahmininde bulunuldu.



Yağışların Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.



Kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaşacak


Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yarın başlayacak kar yağışlarının Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop'da önümüzdeki hafta başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olması (20-50 cm kar yüksekliği) beklendiğini belirtti.



Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar gibi) vatandaşlar uyarıldı.



İstanbul'a kar yarın geliyor


Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, İstanbul'a kar ise yarın geleceği tahmin ediliyor. Kar yağışı megakentte 4 gün devam edecek.






Bu illerde hafta sonuna kadar kar var


Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor.



Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden başlamak üzere pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiği belirtildi.



Kar yağışının, cumartesi günü yer yer kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye neden olacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesinin tahmin edildiği bildirildi.



Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.


#meteoroloji
#hava durumu
#bugün hava nasıl olacak
8 yıl önce