|

İstanbul'da esrarengiz silah ele geçirildi

İstanbul'da 3 hırsızı yakalamak için yapılan operasyonda DHKP-C terör örgütünün eylemlerde kullandığı CZ 25 uzun namlulu otomatik silah ele geçirildi. Ele geçirilen silah operasyonun seyrini değiştirdi. Silahın terör saldırısı ya da başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.

Yeni Şafak
14:44 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:52 - 11/08/2018 Cumartesi
DHA
Hırsızlık operasyonunda otomatik silah ele geçirildi
Hırsızlık operasyonunda otomatik silah ele geçirildi

İstanbul Bakırköy'de Suriyeli Muhammed S'nin yaşadığı eve 27 Temmuz 2018 günü 3 hırsız girdi. Hırsızlar evde bulunan laptop, 2 cep telefonu, 500 TL ve otoparktaki araç anahtarını alarak dışarı çıktı. Muhammed S'nin başvurusu üzerine Asayiş Şube Oto-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Sahte plaka takıldığı tespit edildi

Dairenin bulunduğu binadaki kamera kayıtları incelendi. Kayıtlarda yüzlerini kapatan 3 kişinin görüntüsüne ulaşıldı. Ekipler, görüntülerdeki bir kişiyi tespit etti. Aynı bölgede 4 hırsızlık olayına karıştığı belirlenen İhsan Ç. yakalandı. Polis devam eden operasyonda hırsızlardan 2'sinin çaldıkları araca film cam taktırmak için Esenyurt'ta bir oto tamircisine gittiğini belirledi. Ekipler baskın yaparak Süleyman C. ve Kerem Ö'yü gözaltına aldı. Sahte plaka takıldığı anlaşılan araca el konuldu. Süleyman C'nin üzerinden başka bir araca ait anahtar çıktı. Bu araç da yakın bir sokakta bulundu.


Araçta yapılan aramada, bagajda CZ 25 uzun namlulu otomatik silah çıkarken, aracın iç bölümünde 2 tabanca, 60 mermi, 29 paket halinde 80 gram esrar ve 14 gram kokain ele geçti.


Soruşturmanın seyrini değiştiren silah

Ele geçirilen CZ 25 uzun namlulu otomatik silah ise soruşturmanın seyrini değiştirdi. Ele geçen silahın yasadışı DHKP-C örgütünün eylemlerde kullandığı silah tipi olduğu belirlendi. Silahın terör saldırısı ya da başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için kriminal laboratuvara gönderildiği bildirildi.


#DHKP-C
#operasyon
#silah
#hırsızlık
6 yıl önce