|

İstanbul'da facia atlatıldı: Yakalandılar

Ankara'daki saldırının ikizinin İstanbul'da önlendiği ortaya çıktı. Çalıntı aracı Boğaziçi Üniversitesi'nin otoparkına bırakan biri kadın iki PKK'lı terörist, Diyarbakır'da bombayı alırken yakalandı.

Yeni Şafak
11:16 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 11:24 - 23/02/2016 Salı
Diğer

PKK'nın Lice kırsalından gelen Sinem O. isimli bombacısı İstanbul Beşiktaş'ta bir eve yerleşti. Sürekli kılık değiştiren ve Funda K. isminde bir de sahte kimlik verilen bombacı eylem için sahte ikiz plakalı araç ayarladı.



PKK'LI ÇALIŞAN YARDIM ETTİ


Citroen marka aracın içerisine düzenekler kuruldu. Araba polis tarafından bulunmaması için Boğaziçi Üniversitesi'nin otoparkına konuldu. Sinem O.'a üniversitede çalışan R.Ü. adlı bir PKK'lı da yardımcı oldu. O., tıpkı Ankara bombacısı gibi patlayıcı almak için Diyarbakır'a gitti.


Akşam'ın haberine göre, burada canlı bomba Hişyar Aydın ile buluştu. Bu arada İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstihbarat polisi adım adım bombacıları izliyordu. Yapılan operasyonla ikisi de gözaltın alındı.



ADIM ADIM İZLEDİLER


İki terörist tutuklanarak cezaevine konuldu. Ankara'da 17 Şubat günü askeri araçların çıkışı sırasında PKK-YPG terör örgütü üyesi bomba yüklü aracı patlatmış, saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken 61 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı PKK kamplarında eğitilen YPG'li Salih Neccar'ın yaptığı tespit edilmişti. Olayla ilgili 14 kişi tutuklanmıştı.



FACİANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ


Ankara'yı kana bulayan bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi de yaralanmıştı. İstanbul İstihbarat'ta görevli 25 polisin titiz takibi, ikinci bir facianın yaşanmasının önüne geçti.



HEDEFTE ASKERİ SERVİSLER VARDI


Bomba düzeneği kurulan aracın polis takibine yakalanmaması için örgüt başka bir taktik yaptı. Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışan R.Ü.'nün yardımıyla araç üniversitenin otoparkına gizlendi. Bombacılar eğer yakalanmasıydı Ankara saldırısının benzeri İstanbul'da yapılacaktı. Hedeflerinde polis ve askeri taşıyan servis araçları vardı.



SÜREKLİ KILIK DEĞİŞTİRDİ


Bomba ve sabotaj eğitimi alan Sinem O., kasım ayında İstanbul'a gönderildi. Sahte kimlik kullanıp sürekli kılıktan kılığa giren, saçlarının rengiyle her hafta oynayan bombacı Sinem O. ve ona yardım eden teröristlere Diyarbakır'dan iki plakalı bir Citroen marka araç getirildi.


Aracın içerisine bir adet bomba elektronik düzeneği, bir adet ateşleme devriyesi kuruldu.


#ankara saldırısı
#facia atlatıldı
8 yıl önce