|

İstanbul'da sağanak başladı: İlk uyarılar!

İstanbul'un kuzeyinde beklenen sağanak yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da" uyarısında bulundu. Yağışa kümülonimbus bulutunun neden olduğu bildiriliyor.

Yeni Şafak
16:42 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 17:55 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'un kuzeyinde sağanak yağış ve fırtına etkili olmaya başladı.
İstanbul'un kuzeyinde sağanak yağış ve fırtına etkili olmaya başladı.
İstanbul
'un kuzeyinde fırtına ve yağış etkili oluyor. Yağışın Kemerburgaz ve çevresinde yoğun şekilde devam ettiği belirtiliyor.
İBB'den ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentte beklenen fırtına ve yağış, kuzey bölgelerinden itibaren etkili oluyor.

Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü İstanbul'da, yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.

Yağışın 1 saat içinde Anadolu yakasında tesirinin artması bekleniyor.

Bu arada, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs durakları, bina girişleri ve iş yerlerine girerek yağıştan korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken, bazı binaların bodrum katlarında da su baskını yaşandı.

"20.00-21.00 gibi etkisini kaybedeceğini öngörüyoruz"

Boğaziçi Üniversitesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Habertürk'e açıklamalarda bulundu:

"Su sıcak hava ile buluştuğunda bu bölgede yağışları oluşturuyor. Radar görüntülerine baktığımızda yağışlar daha çok İstanbul'un kuzeyinde etkili oluyor.

Bu sistemin akşam, 20.00-21.00 gibi etkisini kaybedeceğini öngörüyoruz."

Antalya ve Muğla'nın iç kesimleri ile Isparta ve Burdur'un güney ilçelerinde öğleden sonra sağanak bekleniyor. Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve az bulutlu olacak. Öğleden sonra Antalya ve Muğla'nın iç kesimleri ile Isparta ve Burdur'un güneş ilçelerinde sağanak görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, öğle saatlerinde güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvetle esecek. Denizde dalga yüksekliği 1 ila 2 metre civarında olacak.

  • İstanbul'da etkili olmaya başlayan yağışa kümülonimbus bulutunun neden olduğu belirtiliyor.

  • Kümülonimbus, kümülüs bulutlarının dikey olarak gelişerek büyümesiyle oluşan konvektif fırtına bulutu.

Başkan Topbaş uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişilebileceğinden bahsediyor. Çarşamba gününün (yarın) ilk saatlerinde şiddetini azaltacak deniyor. Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız. AKOM bu konuda gerekli hazırlıklar yaptı. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız" dedi.

  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara: Az bulutlu ve açık, 30 derece
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu , zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak yağışlı, 30 derece
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 34 derece
  • Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu , kuzey ve doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 34 derece
  • Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, 33 derece
  • Samsun: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece
  • Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27 derece
  • Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 28 derece
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 36 derece
#İstanbul
#Hava Durumu
#Yağmur
7 yıl önce