|

İstanbul'daki şimşekler haritada böyle görüntülendi

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağmur ve şimşekler haritada görüntülendi. Yoğunluk dikkatleri çekiyor...

Yeni Şafak
10:17 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 10:20 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Bir uygulama sayesinde, anlık olarak dünya üzerindeki şimşekler görüntülenebiliyor.
Bir uygulama sayesinde, anlık olarak dünya üzerindeki şimşekler görüntülenebiliyor.

Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise binaların kirişlerinin altında ve otobüs duraklarında yağmurdan korunmaya çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından, günün son dakikalarında İstanbul’da yağmur başladı. Fatih’te etkili olduğu görülen sağanak yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Ani bastıran yağmurla ıslanan vatandaşlardan bazıları şemsiye yardımıyla yollarına devam ederken, bazı vatandaşların ise bina kirişlerinin altında ve duraklarda beklediği görüldü.

  • Etkili olan yağışla birlikte trafik yoğunluğu da yaşanıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ortalama hız saatte 25 kilometreye kadar düştü.

Bir uygulama sayesinde, anlık olarak dünya üzerindeki şimşekler görüntülenebiliyor. Sabah saatlerinde başlayan ve sağanak yağışla devam eden şimşekler, İstanbul'u esir alması ise harita üzerinde anlık olarak görüntülendi.



#İstanbul
#Yağmur
#Meteoroloji
7 yıl önce