|

İşte AK Parti yeni Kadın Kolları Başkanı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün MYK toplantısında alınan karara göre belirlenen AK Parti yeni Kadın Kolları Başkanı'nı açıklayarak, görevinde başarılar diledi.

Yeni Şafak
21:36 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 18:53 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.



Çelik, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam'ın AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu.



İşte Çelik'in o açıklaması:



"Bugün MYK toplantımızda aldığımız karar gereği yeni kadın kolları Başkanımız Ankara Milletvekilimiz sayın Lütfiye Selva Çam olmuştur. Önceki kadın kolları Başkanımız sayın Azize Sibel Gönül çok müstesna başarılarla bir döneme imza attı. Kendisine teşekkür ediyoruz.







Sayın Çam'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kadın kollarımızın tüm üyelerini bir kere daha kutluyoruz. Bu vesileyle bir kere daha, siyasi hayatımızın en dinamik unsurları olan Türkiye'deki tüm kadın kollarımızla gurur duyduğumuzu belirtiyoruz

."





1970 yılı Şanlıurfa doğumlu olan Lütfiye Selva Çam birçok şehir değiştirme zorunluluğunu asker emekli babasının görevi nedeniyle yaşamış ve 1974 yılı itibariyle Ankara iline yerleşmiştir. İlkokul eğitimini ortaokul ve lise eğitimini Ankara ilinde tamamlayarak ODTÜ Kimya mühendisliğini okumuştur.



lutfiye-selva-cam-aslen-nereli-6354Yüksek lisansını Türkiye Kadın İstihdamın Kalkınma Etkileri konu teziyle tamamlayarak 1995 yılında MÜSİAD STK çalışmalarına başlamıştır. Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK üyesi olarak 2002 yılından 2008 yılına kadar gönüllü daha sonra 2008 2014 yılları arasında öncelikle Ekonomi İşler Başkanlığı görevini daha sonrada Dış İlişkiler Başkanlık görevini yürütmüştür.



Çam iyi derecede İngilizce bilen 3 çocuk annesidir.


#Lütfiye Selva Çam
#AK Parti Kadın Kolları Başkanı
#açıklama
9 yıl önce