|

İstihdam travmasını mesleki eğitimle engelleyeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk mesleki teknik eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu ülkenin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde herkesin yüksek öğretim mezunu olduğu bir istihdam travmasıyla karşılaşmasını önlememiz lazım. Bu da mesleki eğitimle mümkün” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 7/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ziya Selçuk
Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna Bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnsanı bir bütün olarak ele aldıklarını ve bunun gelişimine yönelik bir sistem kurmayı hedeflediklerini anlatan Selçuk, eğitimin sadece ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmesini doğru bulmadıklarını, eğitimi insan kelimesine yaraşır bir bakış açısıyla ele almakta yarar gördüklerini ifade etti.

3 YILLIK TAKVİM KOYDUK

Selçuk, Bakanlığının projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçmesine yönelik yüksek bir beklenti oluştuğunu belirterek, "Benim meslek hayatım, çok ani değişikliklerin büyük sistemlerde kırılmalara ve problemlere yol açtığını görmekle geçti. Benim mizahım, her zaman tabiat olmuştur. Bir çocuk 9 ay 10 günde doğacaksa, bekleyeceğiz. Bu vizyon belgesinin arkasına 3 yıllık takvim koyduk" dedi.

STRATEJİ GEREKİYOR

  • Mesleki teknik eğitimin kendisi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Selçuk, "Herkesi yüksek öğretime teşvik etmeden, arada sahici şartlar sunarak, iş olanakları, istihdam stratejileri koyarak bir şey yaparsak... Bu ülkenin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde herkesin yüksek öğretim mezunu olduğu bir istihdam travmasıyla karşılaşmasını önlememiz lazım. Bu 5-6 sene sonrasının büyük krizi. O yüzden bunu çok önemsiyorum" değerlendirmesini yaptı.

DERS SAYISINI AZALTACAĞIZ

Bakan Selçuk, ortaöğretimde ders sayısının azaltılmasına yönelik çalışmanın da sürdürüldüğünü belirterek, bu şekilde çocuğun, üniversitede yöneleceği alanda lisede derinleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Selçuk, sektörle iş birliği yaparak, lise mezunlarının iş bulmalarına imkan sağlayacak sertifika sahibi olabilecekleri bir sistem oluşturduklarını aktardı.

#MEB
#Ziya Selçuk
#İstihdam
5 yıl önce