|

İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ı öldürenlere müebbet

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde İTÜ mezunu Halit Ayar’ın İstiklal Caddesi’nde bıçaklanarak öldürülmesine yönelik davada karar açıklandı. Mahkeme, sanıklar Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklara iyi hal indirimi uygulanmadı.

15:38 - 4/09/2020 Cuma
Güncelleme: 16:33 - 4/09/2020 Cuma
DHA
İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ı öldürenlere müebbet cezası verildi.
İstiklal Caddesi'nde Halit Ayar'ı öldürenlere müebbet cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl İTÜ mezunu 24 yaşındaki Halit Ayar'ın öldürülmesi olayı Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Beyoğlu İstaiklal Caddesi'nde oturdukları tramvay durağında yanlarına gelerek para isteyen saldırganlar tarafından bıçaklanan iki arkadaştan biri olan Ayar, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.



Cezada indirim yapılmadı

Kısa sürede yakalanan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. Şüpheliler hakkında ayrıca "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Nitelikli yağma teşebbüs" suçlarından toplam 48 yıl 6'şar ay hapis ve 73'er yıla kadar hapisleri istenmişti.


“Keşke o gün ben ölseydim”

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Emra Yaşar ile Erhan Kurdal hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları ile hayatını kaybeden genç mühendisin annesi ile babası da katıldı. Duruşmada söz verilen maktul Halit Ayar’ın annesi ve babası şikayetlerinin devam ettiğini ve sanıkların en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi.

Son savunması sorulan sanıklardan Emra Yaşar ise olay günü kimseden para istemediğini ve bir şey talep etmediğini söyleyerek, “
Ben sadece olayı ayırmak istemiştim. Bunu yaparken ilk karşı taraf vurdu. Beni öldürecekler diye korkuya kapıldım. Böyle olmasını istemezdim. Ben çok pişmanım keşke o gün ben ölseydim
” dedi.

“Allah ailesine sabır versin”

Bir diğer sanık Erhan Kurdal ise savunmasında “Söyleyecek çok bir şey yok. Tabii ki çok pişmanım. Allah ailesine sabır versin. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı” diye konuştu. Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal’ı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.


#istiklal caddesi
#Halit Ayar
#müebbet
4 yıl önce